Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Un ingredient pentru deserturi foarte aromate: trandafirul

Un ingredient pentru deserturi foarte aromate: trandafirul

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 03 Iunie 2024

Nu orice trandafir este bun pentru dulceață, chiar dacă multe specii de trandafiri sunt comestibile. Cel mai potrivit pentru dulceaţă şi cel mai parfumat soi de trandafiri este Rosa damascena sau „trandafirul de Damasc”. Dulceața de trandafiri este foarte aromată, iar dacă este bio, are multe proprietăți benefice sănătăţii: conținut caloric mai mic faţă de alte dulcețuri; vitamine, acid citric, pectină, uleiuri volatile, zaharuri de calitate. Pentru a ne bucura de toate aceste beneficii, însă, trebuie să ne asigurăm că în compoziția dulceții punem ingrediente naturale, cum ar fi zahărul brut. 

Rețete

Dulceaţă de trandafiri

Ingrediente: 250 g petale de trandafiri, 1 kg de zahăr brun, 500 ml de apă, zeama de la o lămâie. Preparare: Se curăță petalele de trandafiri și se amestecă bine cu zeama de lămâie și se lasă deoparte. Se pune apa cu zahărul la fiert, se adaugă zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să fiarbă până se îngroașă puțin siropul, după care se adaugă petalele de trandafiri. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, apoi se dă deoparte. Se pune această compoziţie fierbinte în borcanele deja pregătite, spălate și sterilizate; se închid, apoi, bine capacele; se întorc borcanele cu capacul în jos şi se acoperă cu prosoape. După ce s-au răcit, se depozitează la loc uscat și răcoros.

Îngheţată de trandafiri

Ingrediente: 120 g zahăr brun, 2 linguri de miere, 250 g mascarpone, 400 ml smântână pentru frișcă, zeama de la o lămâie, 200 g petale de trandafiri. Preparare: Petalele de trandafiri spălate în prealabil se freacă bine cu zeama de lămâie și se lasă deoparte. Se pune frișca lichidă într-un blender şi se bate puțin, apoi se adaugă mascarpone, zahărul și mierea; se mixează până se obține o consistență cremoasă, după care se adaugă petalele de trandafiri și sucul rezultat; se omogenizează bine şi se transferă toată compoziția într-un vas cu capac, care se pune la congelator. Se mai amestecă din când în când, pentru a nu se forma ace de gheață. Când este gata, se servește cu sirop sau dulceață de trandafiri.

Citeşte mai multe despre:   Rețete