În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
100 de tineri în tabără la Mărişel, judeţul Cluj
IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei s-a aflat în mijlocul tinerilor aflaţi în tabăra de la Mărişel, judeţul Cluj. Ierarhul a adresat câteva îndemnuri celor peste 100 de participanţi, adolescenţi împreună cu tineri voluntari. Tabăra de la Mărişel este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, împreună cu asociaţiile de tineri din judeţul Cluj.
Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, i-a vizitat pe cei 100 de tineri participanţi la activităţile din tabăra de la Mărişel, judeţul Cluj.
Cu această ocazie, ierarhul le-a adresat celor prezenţi un cuvânt duhovnicesc în care a subliniat importanţa păstrării curăţiei şi entuziasmului la această vârstă a tinereţii. De asemenea, i-a îndemnat pe tineri să devină modele morale pentru cei din jur. IPS Părinte Mitropolit Andrei s-a folosit de exemplul celor patru tineri evrei din Babilon, care nu au acceptat să-şi trădeze credinţa pentru unele favoruri lumeşti. Ierarhul a amintit şi de Episcopul Timotei, ucenicul Sfântului Apostol Pavel, care, în ciuda tinereţii sale, era îndemnat să devină exemplu de viaţă curată pentru cei din jur.
Tinerii au pregătit un program artistic care a inclus o scenetă despre viaţa Sfântului Macarie cel Mare, poezii şi cântece la chitară, iar la finalul programului, IPS Mitropolit Andrei le-a oferit daruri, după cum a precizat coordonatorul taberei, Radu Copil.
Aceasta este cea de a doua tabără organizată în această vară de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi asociaţiile de tineret din judeţul Cluj - ASCOR şi ATCOR. Următoarea tabără destinată adolescenţilor este programată la sfârşitul lunii iulie.
La tabăra de la Mărişel au participat peste 100 de tineri alături de voluntari. În cele cinci zile de tabără tinerii s-au bucurat de un program activ ce a inclus ateliere, jocuri de grup, competiţii sportive, drumeţii, discuţii catehetice cu părintele Călin Popovici, preotul taberei, discuţii pe grupuri de vârstă moderate de tinerii voluntari şi un program de rugăciune în fiecare dimineaţă şi seară. De asemenea, la final, duminică, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la biserica din localitate.