Centrul Cultural Misionar Doxologia anunță încheierea proiectului NU Burnout‑ului, DA lecturii! Dosoftei 400 - https://mmb.ro/dosoftei‑400. Desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani, proiectul și‑a propus ca obiective generale educația prin cultură, promovarea culturii scrise, stimularea curiozității și interesului tinerilor pentru lectură, într‑un mod agreabil și favorabil incluziunii, urmărind să redea societății contemporane românești o parte din propriul trecut istoric și cultural, prin organizarea unor ateliere cultural‑educaționale care să contureze imaginea personalității și operei Sfântului Dosoftei, Mitropolitul Moldovei.
Procesiune cu icoana „Prodromița”
În seara aceasta, începând cu ora 18:00, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din Capitală va fi săvârșită slujba Privegherii (Vecernia, Litia şi Utrenia) închinată Cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromiţa” de la Muntele Athos, hramul de vară al locașului de închinare. În cadrul slujbei, de la ora 19:00, va fi scoasă în procesiune, în jurul paraclisului, icoana Maicii Domnului, care este o copie fidelă a icoanei „Prodromiţa”. Mâine, în ziua hramului, vor fi oficiate în Altarul de vară din curtea paraclisului Sfinţirea cea mică a apei - Agheasma mică (8:00), Ceasurile și Acatistul icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” (8:30) și Sfânta Liturghie (9:30-12:00).
Programul hramului paraclisului a început de ieri cu slujba Vecerniei, urmată de un concert de pricesne şi cântări bisericeşti închinate Maicii Domnului. Au interpretat Grupul psaltic „Anastasis” al paraclisului și tineri solişti de muzică populară românească - colaboratori ai emisiunii „Magazin folcloric” realizat de TRINITAS TV şi Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.
Menționăm că odată cu sfinţirea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, în anul 2011, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a aşezat aici o copie a Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromiţa” de la muntele Athos.