La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
18 ani de la aducerea moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi
An de an, în zilele de 16 şi 17 octombrie, Arhiepiscopia Dunării de Jos îmbracă haină de sărbătoare, deoarece în anul 1996, Sfântul Apostol Andrei i-a binecuvântat pe credincioşii dunăreni cu venirea sfintelor sale moaşte la Galaţi, zonă unde acum două mii de ani l-a propovăduit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi credinţa în Împărăţia Lui cea veşnică.
La împlinirea a 18 ani de la acest important eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei şi Noii Zeelande, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi din Administraţia eparhială, au săvârşit Sfânta Liturghie în dimineaţa zilei de 17 octombrie, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.
Pentru a spori evlavia poporului dreptcredincios de la gurile Dunării, din patrimoniul sacru al eparhiei au fost aduse spre închinare, pe lângă moaştele Sfântului Apostol Andrei, şi părticele din moaştele Sfântului Ioan Casian şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina. Adresându-se credincioşilor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a arătat cum „…acum 18 ani, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, l-a chemat pe Sfântul Apostol Andrei la Iaşi, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Atunci, peste 1.200.000 de români au venit să se atingă de creştetul încreştinătorului poporului român! Sfântul Apostol Andrei, primul misionar trimis de Hristos Domnul la poporul român, a regăsit aşadar, după două milenii, un popor creştin care a învăţat de la sfinţi să fie pelerin, după cum sfinţii sunt pelerinii lui Dumnezeu către noi!“
Oaspetele de seamă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Preasfinţitul Părinte Mihail, exprimându-şi bucuria sfântă la împlinirea a 18 ani de la momentul trecerii Sfântului Apostol Andrei prin oraşul Galaţi, a subliniat faptul că astăzi poporul român rodeşte duhovniceşte în urma revărsării de dar şi har a Sfântului Apostol Andrei.
La sfârşitul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, în special prin cei trei sfinţi care au binecuvântat eparhia şi ţara: Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Nectarie Taumaturgul, precum şi Parastasul pentru vrednicii de pomenire ierarhi ai tronului arhieresc de la Dunărea de Jos. (Pr. Gabriel Molocea)