„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
217 elevi participanţi la etapa judeţeană a Olimpiadei de religie pentru clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a
Sâmbătă, 17 mai 2014, la Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir“ din Iaşi a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de religie pentru clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a. Au fost prezenţi 217 copii din tot judeţul Iaşi, fiind implicaţi în organizare, ca profesori supraveghetori şi evaluatori, aproximativ 50 de cadre didactice.
Din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan a participat ca delegat părintele inspector eparhial prof. dr. Bogdan Racu, care a transmis cuvântul de binecuvântare, precum şi câte un mic dar pentru fiecare copil, iar din partea Inspectoratului Şcolar al judeţului Iaşi, pr. prof. dr. Cristian-Alexandru Barnea.
„Am transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan elevilor participanţi la olimpiadă, la această ultimă întâlnire între ei la nivel de judeţ, după ce au parcurs etapele la nivelul clasei şi al şcolii din care provin. Sunt de admirat aceşti copii, care au ales într-o zi de sâmbătă, când alţi colegi de-ai lor poate au activităţi recreative, să dea o mărturie a relaţiei lor cu Dumnezeu şi o mărturie a importanţei pe care o acordă orei de religie. Am simţit o bucurie când am intrat în sălile de concurs şi am împărţit elevilor din partea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan câte un acatist pe care să îl folosească în programul lor de rugăciune; am observat chipuri luminoase, copii preocupaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor, dar mai ales de ceea ce se întâmplă înlăuntrul lor. Pot spune că această experienţă a fost una deosebită atât pentru noi, cadrele didactice, cât şi pentru cei mici“, ne-a declarat pr. prof. dr. Bogdan Racu.
„Pentru noi, organizatorii, această zi a adus emoţie, dar şi satisfacţie, pentru că i-am văzut pe elevi punând în practică ceea ce învaţă la clasă, la orele de religie, copii plini de har şi linişte sufletească, având acea încredere în şcoală, în educaţie. Faptul că la această etapă a Olimpiadei de religie au participat peste 200 de elevi dovedeşte importanţa de care se bucură această disciplină, văzută ca o împlinire sufletească, nu ca o datorie“, ne-a spus prof. Cătălina Holic, directorul Şcolii Gimnaziale „Otilia Cazimir“ din Iaşi.
„Trebuie aduse sincere mulţumiri conducerii şcolii, pentru disponibilitate şi implicare, dar şi colegelor noastre, prof. Camelia Muha şi prof. Elena Mocanu. Acest eveniment, care de mult timp se organizează la Iaşi, în fiecare an, se bucură de susţinerea generoasă a Editurii «Sf. Mina», prin amabilitatea d-lui director Cornel Muha“, a adăugat şi pr. prof. dr. Cristian-Alexandru Barnea. (Tudorel Rusu)