La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
280 de ani de la zidirea bisericii din Oloşag, Protopopiatul Lugoj
În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Oloşag, Protopopiatul Lugoj, care au aniversat 280 de ani de la zidirea bisericii parohiale.
Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi părintele Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Ligii Tineretului Creştin-Ortodox Român (LTCOR), din Lugoj, condus de prof. Alina Bogoevici. La slujbă au participat numeroşi credincioşi atât din Parohia Oloşag, precum şi din celelalte parohii învecinate, alături de oficialităţi locale şi judeţene. În final, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a transmis tuturor credincioşilor Parohiei Oloşag şi părintelui Constantin Ciurel, parohul bisericii, binecuvântarea şi felicitările Întâistătătorului Banatului la împlinirea a 280 de la zidirea bisericii lor, dimpreună cu îndemnul de a contribui în continuare la bunul mers al vieţii bisericeşti şi păstrarea valorilor Ortodoxiei din această zonă. Parohia Oloşag este situată la 10 km S-V de oraşul Lugoj, fiind menţionată de unele documente vechi încă din sec. al XV-lea. Biserica actuală a parohiei datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea, când localitatea era alcătuită din 20 de familii. Biserica a fost zidită din cărămidă arsă, în jurul anului 1730-1731, după criteriile stilului baroc, în formă de navă, cu turn în faţă, deasupra pronaosului. De-a lungul anilor, aceasta a fost grav afectată, fiind întreprinse numeroase lucrări de renovare şi consolidare la sfântul lăcaş. În prezent, Parohia Oloşag cuprinde 96 de familii cu 220 de credincioşi, iar slujbele religioase sunt oficiate în continuare în Biserica monument-istoric "Adormirea Maicii Domnului" de părintele paroh Constantin Ciurel.