Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
80 de lucrări ale copiilor, expuse la Casa de Cultură din Urziceni
Protoieria Urziceni din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a organizat în perioada 11-12 decembrie o serie de evenimente culturale şi religioase dedicate sărbătorii Naşterii Domnului.
Programul religios-cultural organizat de Protoieria Urziceni cu prilejul sărbătorilor de iarnă a debutat sâmbătă, 11 decembrie, cu vernisajul expoziţiei de pictură "Prima mea icoană". În foaierul Casei de Cultură a municipiului au fost expuse lucrări realizate de copiii de la Cercul de Pictură "Sfântul Apostol Luca" al Protoieriei Urziceni, care s-au bucurat, cu acest prilej, de vizita şi felicitările Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. "Cele peste 80 de lucrări reprezintă rodul muncii unui an de dăruire şi perseverenţă în exercitarea darului pe care micuţii l-au primit de la Dumnezeu", ne-a declarat părintele protopop Bogdan Ionuţ Stancu. Trofeul a fost câştigat de colindătorii de la Centrul "Sfântul Gheorghe" Duminică, 12 decembrie, tot la Casa de Cultură a municipiului Urziceni, a avut loc tradiţionalul festival de colinde "Deschide uşa, creştine!". Au participat Corala "Anton Pann" a Protoieriei Urziceni şi grupuri de colindători de la Parohiile Sfântul Gheorghe, Moviliţa, Manasia, Fierbinţi, Jilavele, Roşiori, Sfântul Nicolae-Urziceni. Invitatul special al evenimentului a fost părintele Marian Mărcuş, din Episcopia Ortodoxă a Caransebeşului. Anul acesta, trofeul festivalului a mers către grupul de colindători de la Centrul socio-cultural "Sfântul Gheorghe" al Parohiei "Sfântul Gheorghe" din Urziceni. Trofeul intitulat "Preot Stelian Băducu" este decernat, din anul 2009, la iniţiativa lui George Călin, de către Societatea Culturală Apolon şi este dedicat părintelui Stelian Băducu, care a iniţiat acest festival de colinde, în anul 2003. "O reală surpriză a fost făcută de colonelul Nicolae Parepa, inspector-şef şi comandantul Jandarmeriei judeţului Ialomiţa, care a venit însoţit de doi jandarmi - plutonier Stelian Cazacu şi plutonier Ştefăniţă Teodor -, care au cântat colinde instrumental, la nai şi orgă. În final, a mai colindat interpreta de muzică populară Leonida Groza, seara fiind încheiată de Dumitru Gheorghiu, prim tenor al Operei din Chişinău", ne-a mai spus părintele protoiereu Bogdan Ionuţ Stancu. La final, toţi colindătorii au primit daruri oferite cu ajutorul unor sponsori, care sprijină în mod constant activităţile protoieriei.