Comunitatea Parohiei Vad, judeţul Braşov, a adus cinstire Maicii Domnului în zi de hram prin participarea la Sfânta Liturghie săvârşită joi, 21 noiembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu,
A fost lansat documentarul „Alba Iulia, Cetatea Unirii”
Duminică, 16 septembrie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București a avut loc premiera filmului documentar „Alba Iulia, Cetatea Unirii”, realizat de TRINITAS TV în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918. Proiecția de film a avut loc în cadrul Festivalului „Strada de C‘Arte” și al Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare, organizat de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române.
În deschiderea evenimentului, Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a vorbit despre integrarea acestei proiecții de film în festivalul organizat anual de instituția pe care o conduce. În continuare, părintele consilier eparhial Oliviu Botoi a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, adresat cu prilejul lansării filmului documentar despre Cetatea Unirii.
Părintele Alexandru Trușcă, realizatorul filmului „Alba Iulia, Cetatea Unirii”, a vorbit pentru TRINITAS TV despre importanța acestui documentar ca omagiu adus făuritorilor și fructificatorilor Marii Uniri din anul 1918: „Filmul încearcă, pe un fir cronologic, să analizeze etapele dezvoltării acestei cetăți ramificate, cu legături către toate zonele românești. Acest film reprezintă o realizare importantă a Televiziunii TRINITAS, pentru că arată că nu doar oamenii politici s-au implicat în realizarea Unirii, ci și clerul. Filmul documentar «Alba Iulia, Cetatea Unirii» este și un omagiu adus slujitorilor Sfintelor Altare, care, după serviciul liturgic, au ținut să le vorbească enoriașilor despre importanța unității de neam și de credință a românilor, care trebuie să se materializeze și prin refacerea unității politice”.