În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a poposit la recent-sfințitul Schit „Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Co
Acțiune socială pentru copii din familii defavorizate
Cadre didactice și studenți din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală au organizat miercuri, 4 aprilie, o acțiune de ajutorare în cadrul proiectului social-filantropic „În lumina faptelor bune”. Beneficiari au fost copiii de la Centrul „Sfânta Muceniță Sofia” și de la Centrul de zi pentru copii al Asociaţiei Diaconia ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Cu daruri în mâini și cu bucurie în suflet, cadre didactice și studenți în anul 3 de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală, au sosit în mijlocul copiilor de la Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” și de la Centrul de zi pentru copii al Asociaţiei Diaconia. Darurile oferite copiilor au constat în treninguri, alimente și dulciuri. „Suntem extrem de fericiți că putem împărtăși un moment cu acești copii minunați. Mulțumim părintelui Felix Iulian Radu care ne invită la astfel de activități, dar și studenților pentru că se mobilizează foarte bine de fiecare dată, chiar dacă uneori au avut foarte puțin timp la dispoziție. Studenții se implică cu mare drag și în alte acțiuni, precum cea de donare de sânge, care se petrece la un interval de trei luni. Ei s-au atașat foarte mult de copii, și-au făcut prieteni. Dacă timpul le-ar permite, mi-ar plăcea ca să fie mai multă vreme alături de ei, ca să le insufle deschiderea de a împărtăși tot ce putem avea de dăruit”, ne-a spus comisar-șef Geanina Radu, profesor la Academia „Alexandru Ioan Cuza”.
Studenții au fost însoțiți de preoții Felix Iulian Radu și Alexandru Răzvan Morariu, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. „Ne dăm seama că nu trebuie să faci foarte multe, ci chiar numai să așezi în inima copiilor un cuvânt curat și senin, ca o rază de lumină, iar cuvântul acesta să fie de la Hristos. Astfel, el rodește prin fapte bune. Studenții, din puținul soldei lor, au creat acest moment de generozitate, de solidaritate și de dragoste creștină la care suntem chemați în tot ceasul, nu numai în ajunul marilor sărbători. De aceea, de trei ani, ori de câte ori este nevoie, organizăm astfel de acțiuni”, a precizat pr. Felix Iulian Radu, șeful Secției de asistență religioasă din cadrul MAI.
În semn de recunoștință pentru cadeţi, copiii, coordonați de profesorul voluntar Lucica Vâlcan, au pregătit cântece religioase specifice perioadei pre-pascale. „Ne dorim ca micuţii să înțeleagă că între noi nu există distanță, ci mai degrabă niște goluri ce pot fi umplute cu zâmbete, încurajări, răbdare, gânduri bune. De asemenea, ne dorim să înțeleagă că, deși există suferință, noi nu suntem singuri. De aceea, le mulțumim prietenilor noștri pentru faptul că vin întotdeauna în întâmpinarea nevoilor sufletești și fizice ale copiilor și tot timpul au câte un cuvânt frumos de spus care să-i facă să privească cu speranță spre viitor. Prin astfel de acțiuni, copiii înțeleg că iertarea ne învață ca să iubim și că recunoștința ne învață ca să dăruim”, ne-a explicat Oana Miu, psihologul Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia”.