Atmosferă de sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sute de credincioși s-au adunat pentru a celebra slăvitul praznic al Nașterii Domnului Hristos. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost
Activitate catehetică non-formală pentru preoții din protopopiatele Hârlău și Pașcani
Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat în Parohia „Sfântul Nicolae” din Hârlău, la 7 iunie 2021, un training catehetic adresat preoților care vor susține în acest an catehezele demonstrative din protopopiatele Pașcani și Hârlău, informează doxologia.ro.
La întâlnirea moderată de pr. Bogdan Racu, inspector eparhial pentru învățământ și cateheză, au participat părintele protopop Victor Pîslariu și responsabilii cu cateheza din protopopiatele Pașcani și Hârlău, respectiv pr. Marius Ionuț Tabarcea și Ionuț Ungureanu.
La eveniment a fost prezent și directorul Școlii Gimnaziale din Hârlău, Adrian Tomulesei, care a vorbit despre „Cateheza prin învățare activă”.
Discuțiile despre asemănările și deosebirile dintre cateheză și momentul catehetic, dintre cateheză și predică și dintre cateheză și omilie au atras atenția asupra planului catehezei care face diferența dintre cateheză și celelalte forme de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu.
„A fost o experiență plăcută și foarte utilă, în care am împărtășit cu ceilalți părinți idei practice, opinii și experiențe de aplicat în viața parohiei. Tema principală a acestui curs a fost de a descoperi împreună cu ceilalți participanți etapele unei cateheze și rolul acesteia. Personal am găsit răspunsuri la multe dintre întrebările pe care le-am acumulat de-a lungul timpului și mi-am fixat noi modalități de organizare a viitoarelor cateheze și cuvântări catehetice!”, a arătat preotul Ionuț Ungureanu.
Fiecare participant a primit ca dar de la Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, volumul „Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăție!”, Editura Doxologia, 2019, un ghid pentru preoți privitor la cum trebuie proiectată, alcătuită, susținută și evaluată o cateheză, parte a unui plan de catehizare pe care fiecare parohie ar trebui să-l aibă alcătuit pentru o perioadă cel puțin pe termen scurt și mediu.