De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Activitate ecologică la o biserică din nordul Capitalei
Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”-Măicăneasa din cadrul Protoieriei Sector 1 Capitală a găzduit luni, 3 aprilie, o activitate ecologică în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 11 din București. În cadrul acesteia, școlarii au plantat în curtea bisericii parohiale arbuști ornamentali, acțiunea făcând parte din „Săptămâna verde” desfășurată de unitatea de învățământ bucureșteană.
Elevii din clasa a 4-a ai Școlii Gimnaziale nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu” au participat luni, 3 aprilie, la o activitate ecologică desfășurată în cadrul „Săptămânii verzi” a instituției de învățământ. Școlarii au poposit vreme de câteva ceasuri în curtea bisericii Parohiei „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”-Măicăneasa și, sub coordonarea doamnei învățătoare Manuela Carmen Văideanu, au plantat 22 de puieți de tuia pentru a sublinia importanța protejării naturii.
Părintele paroh Nicolae Văideanu ne-a oferit detalii cu privire la această nouă activitate desfășurată de școlari în cadrul unei frumoase și îndelungate colaborări între parohie și unitatea de învățământ din Capitală. „Am avut bucuria, astăzi, de a primi vizita elevilor clasei a 4-a de la Școala nr. 11 «Ion Heliade Rădulescu», care au venit cu inițiativa plantării unor pomi, copaci, în curtea bisericii pentru a arăta importanța protejării naturii și grija cu care omul trebuie să chivernisească acest mare dar primit de la Dumnezeu. Deși aceasta era programată pentru săptămâna trecută, când școala a organizat «Săptămâna verde», din cauza condițiilor meteo nefavorabile a trebuit să o amânăm. Astfel, într-o firească continuare a «Lunii pentru viață», la inițiativa micilor școlari, cu ajutorul părinților, am plantat astăzi 22 de puieți de tuia, care este numit și «arborele vieții». În această perioadă premergătoare marelui praznic al Învierii Domnului, ne bucurăm și noi de renașterea naturii alături de acești copii minunați, cu care am desfășurat și în trecut frumoase activități”, ne-a declarat părintele Nicolae Văideanu.
Aceasta nu este prima activitate întreprinsă de parohia bucureșteană în colaborare cu instituția de învățământ, în trecut elevii participând la acțiuni culturale și social-filantropice desfășurate de unitatea bisericească, printre care vizite la aziluri de bătrâni, organizarea de concerte de colinde și cântări bisericești la marile sărbători, precum și alte astfel de proiecte.