La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Activități catehetice în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”-Deva IV
În Parohia „Nașterea Maicii Domnului”-Deva IV, la finalul lunii martie s-au desfășurat mai multe activități în cadrul proiectului parohial „Micuții vindecători ai durerii prin faptele dragostei creștine” din cadrul Concursului național catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”.
În cadrul manifestării „Prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat” (Isaia 53, 5), de vineri, 22 martie, organizată de prof. Ioana Ivan, membrii grupului catehetic au interpretat pricesne ortodoxe cu tematica vindecării în Hristos și au recitat poezii religioase având ca temă minunile Mântuitorului.
Membrii grupului de cateheză au participat sâmbătă, 30 martie, la „Marșul pentru viață” organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei. Tot în cursul zilei de sâmbătă, precum și duminică, 31 martie, a avut loc acțiunea caritabilă „Împreună aducem bucurie în Postul Mare persoanelor vârstnice și aflate în suferință și copiilor din satele îndepărtate”. Copiii însoțiți de coordonatori, au oferit daruri vârstnicilor bolnavi, copiilor bolnavi sau cu o situație materială dificilă. Fondurile pentru daruri au fost strânse cu ocazia vânzării mărțișoarelor și a diferitelor obiecte decorative realizate în cadrul proiectului.
Activităţile din cadrul proiectului au avut ca obiective cunoașterea învăţăturii Bisericii Ortodoxe cu privire la grija față de bolnavi, punerea în practică și trăirea experienţei filantropiei în comunitatea parohială și în societate, prețuirea sănătății şi a vieții ca daruri ale lui Dumnezeu, cultivarea grijii față de nevoile celor în suferință, îmbunătățirea cunoașterii, a dialogului, a apropierii și a slujirii între oameni.