Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Activităţi cu tinerii la Biserica „Sfântul Dimitrie“
La finele lunii trecute, Parohia Mădulari, din Protopopiatul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, a organizat, în parteneriat cu Asociaţia Comunitară „Beica“ din Mădulari şi cu Primăria Mădulari, o minitabără cu pelerinaj pentru copiii din parohie angrenaţi în cadrul proiectului „Hristos împărtăşit copiilor“. Alături de cei mici au fost şi membrii ansamblului de dansuri populare „Strugurel de Mădulari“.
Între numeroasele activităţi cu tinerii, desfăşurate în perioada verii în Arhiepiscopia Râmnicului, se numără şi tabăra organizată de Parohia Mădulari. Împreună cu preotul paroh Ionuţ Sichigea, copiii au vizitat mai multe mănăstiri şi biserici din Arhiepiscopia Râmnicului. „În această perioadă copiii au vizitat Mănăstirea Stânişoara, Mănăstirea Cozia, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, Muzeul de Istorie şi Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea, precum şi un ştrand termal din staţiunea Călimăneşti. Au avut astfel ocazia să-şi îmbogăţească atât cunoştinţele de istorie, cât şi pe cele religioase datorită vizitelor făcute, dar şi datorită catehezelor susţinute de părintele paroh în cele trei zile de şedere în minitabără. Sperăm ca pe viitor să fie mai mult sprijinite astfel de proiecte de către persoanele abilitate, pentru că aceşti copii reprezintă viitorul nostru, al tuturor şi ar trebui să ne gândim mai mult la viitor“, a spus pr. Ionuţ Sichigea, parohul Bisericii „Sfântul Dimitrie“ din Mădulari.
În perioada vizitei la Râmnicu Vâlcea, copiii au fost coordonaţi de pr. Sichigea, de prof. Anca Sichigea şi de Sorin Nica şi s-au putut folosi în permanenţă de microbuzul şcolar pus la dispoziţie de primăria comunei Mădulari.
În ceea ce priveşte lucrul cu tinerii, Parohia Mădulari are o puternică şi durabilă tradiţie. Prin intermediul unei bogate moşteniri de ordin eclesial, biserica parohială fiind monument istoric, preotul paroh reuşeşte, an de an, să organizeze tabere şi activităţi de catehizare, participând totodată activ în proiectul „Hristos împărtăşit copiilor“.
Tradiţia vieţii bisericeşti din localitatea Mădulari este îndeosebi istorică, primul lăcaş de închinare, zidit din lemn, fiind atestat la anul 1741. Pe locul său, a fost ridicată actuala biserică, în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, la anul 1889, aşa cum reiese din pisanie: „Această sfântă biserică cu hramul Sfântul Dumitru, s-a zidit de locuitorii comunei Mădulari-Beica la anul 1889, în zilele pr(eotului) Sandu Marinescu şi a cântăreţului Ion Drăguşin“. În preajma anului 1950, au fost executate mai multe lucrări de restaurare şi reconsolidare, proces în uma căruia sfântul lăcaş a fost resfinţit. Astăzi, Biserica „Sfântul Dimitrie“ din Mădulari constituie un reper al activităţilor cu tinerii din această zonă, fiind totodată locul în care se desfăşoară toate proiectele parohiale.