În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Activităţi educative la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal
Timp de două săptămâni elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Protoieria Caracal au participat la campania „Dizabilitatea are soluţii“ susţinută de Alexandru Enache şi voluntarii de la ASPEA Caracaş - Asociaţia Suport Profesori şi Elevi Activi. Peste 600 de elevi au aflat că astăzi există mult mai multe oportunităţi pentru elevii cu cerinţe educative speciale, dar şi pentru adulţii cu dizabilităţi. Astfel, ei pot lucra în centre sociale chiar pe lângă biserici sau pot fi ajutaţi în şcoli cu personal calificat.
Campania s-a desfăşurat în timpul orei de religie, iar elevii au putut purta discuţii cu Alexandru Enache, cel care a reuşit să îşi construiască o lume reală prin implicarea în multe activităţi şi concursuri şcolare, fiind o prezenţă nelipsită de la evenimentele culturale. De menţionat este faptul că astfel de elevi au legal o oră în plus la toate examenele naţionale.
Tot în timpul acestei campanii, Alexandru Enache, elev cu o situaţie medicală delicată, i-a întâlnit pe profesorii consilieri din zona Caracal în cadrul cercului pedagogic, unde a ales să relanseze antologia „Terapie prin poezie“, carte la care este coautor, alături de alţi 35 de poeţi, şi în care i s-au publicat nouă poezii. Cartea a fost lansată oficial la târgul de carte Gaudeamus. „Prin această campanie mi-am dorit ca elevii, viitori şoferi, să cunoască foarte bine şi să respecte semnele pentru persoanele cu dizabilităţi. Avem o zi internaţională dedicată persoanelor în situaţia mea, dar aceste campanii în care vorbeşti cu elevii faţă în faţă au mai multă eficienţă. Tot elevii de acum sunt viitorii părinţi şi mă rog ca noţiunile învăţate la ora de religie la lecţii precum «Familia creştină azi şi rănile ei», «Rolul tinerilor în promovarea valorilor creştine şi în apărarea vieţii prin combaterea degradării demnităţii umane» sau «Conştiinţa morală - glasul lui Dumnezeu în om», să le ofere suficiente cunoştinţe şi nădejde în găsirea de soluţii frumoase, omeneşti şi fără păcat, dacă vor avea un copil cu o situaţie medicală delicată“, a declarat Alexandru Enache, astăzi elev în clasa a XI-a la unul dintre cele mai bune licee din Oltenia. (Prof. Alexandra Iliescu)