Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Activități la Centrul de tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului, Alba
Programul activităților specifice perioadei de vară de la Centrul de tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei au fost reluate, marți, 14 iulie, printr-o drumeție parcursă cu bicicletele pe traseul Blaj - Obârșiile Tiurului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.
Un grup format din 18 tineri din municipiul Blaj și împrejurimi, însoțiți de către pr. Ștefan Cătăuță, administratorul Centrului de tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului, și pr. Ioan Nicoară, preot paroh al Parohiei Blaj-„Sfânta Maria”, sector nou, au luat parte la o drumeție cu bicicletele, de la Blaj la Obârșiile Tiurului, o localitate din apropierea Blajului.
„Organizatorii evenimentului au recurs la acest format pentru a evita transportul în comun, care este problematic în această perioadă, dar și pentru frumusețea și bucuria pe care le poate oferi o drumeție cu bicicleta în natură, în aer curat, alături de priveliștile încântătoare de pe dealurile ce înconjoară Blajul. În cele câteva ore pe care tinerii le-au petrecut la centrul de tineret, aceștia s-au bucurat de momente de părtășie, rugăciune, lectură, drumeție în pădure și degustare de fructe. Pe tot parcursul acțiunii, preoții însoțitori au avut grijă să-i responsabilizeze pe tineri asupra necesității respectării condițiilor de distanțare socială și igienă, pentru a evita orice posibilitate de contaminare cu noul coronavirus”, a arătat pr. Ștefan Cătăuță, administratorul Centrului de tineret „Sfântul Paisie Aghioritul”.
La centrul de tineret vor fi invitate cât mai multe grupuri de tineri, însoțite de parohi, în special din parohiile mai apropiate, de unde ar putea parcurge distanța până la centru pe bicicletă. „Scopul acestor evenimente este atât unul recreativ, cât și unul educativ și religios, urmărindu-se, totodată, inițierea unor relații între copiii și tinerii din parohii, precum și cea dintre părinții parohi și copiii pe care îi păstoresc”, a mai spus pr. Ștefan Cătăuță.