În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Activități pro‑viață în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Râmnicu Sărat
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în luna martie 2024, declarată „Luna pentru Viață”, Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, a organizat o activitate pro‑viață, precum și una socio‑medicală.
Medici, profesori, copii de la Centrul educațional „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian” al parohiei, dar și alți credincioși, au participat, la jumătatea lunii, la un eveniment moderat de teolog Filip‑Hristofor Cane, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, parte din seria de activități dedicate Concursului național catehetic „Hristos - Cuvântul care vindecă”, la care parohia râmniceană este înscrisă. În cadrul manifestării, dr. Ligia Milea de la Spitalul Județean Buzău a vorbit celor prezenți despre importanța sufletului în viața pământească și în menținerea sănătății omului, iar Nastasia Constantin a dezbătut importanța centrelor de consiliere pentru femeile aflate în criză de sarcină, considerând demersul venit din partea Bisericii drept un instrument misionar de combatere a avortului. Grupul de copii de la centrul educațional al parohiei a interpretat cântece și a recitat poezii închinate mamei creștine.
„O altă activitate a presupus acordarea de consultații oftalmologice gratuite pentru 25 de credincioși din comunitate. Consultul medical a fost realizat de dr. Narcisa Anăstăsoaie din București și de Simona Țuțuianu, asistent medical, care au măsurat acuitatea vizuală și tensiunea intraoculară, au examinat fondul de ochi, au fotografiat polul anterior și retina. În urma consultului, mai mulți pacienți au fost diagnosticați cu diferite afecțiuni oculare: cataractă congenitală, glaucom sau afecțiuni ale retinei, acestora fiindu‑le recomandat, după caz, tratament la clinici specializate”, ne‑a transmis pr. paroh Nicolae Cane.
La sfârșitul ambelor întâlniri, preotul Nicolae Cane a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acțiunilor: copii, părinți și, în mod deosebit, persoanele care activează în domeniul medical, apropiate de Biserică, cele din urmă primind diplome de apreciere și icoana Anului omagial 2024.