Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Activități școlare în „Săptămâna verde” la Biserica Oțetari din București
Biserica „Sfinții Voievozi”‑ Oțetari, a găzduit, în cadrul programului național „Săptămâna verde”, mai multe activități care au vizat specificul acestei săptămâni, urmărind să împletească educația creștină cu activitățile ecologice.
Prima activitate s‑a desfășurat miercuri, 26 aprilie, și a constat în prezentarea unui program de alimentație sănătoasă de către Aurora Doncea, nutriționist.
De asemenea, părintele paroh Cătălin Toderel Ciocan le‑a explicat copiilor importanța îngrijirii trupului și sufletului prin adoptarea unui stil de alimentație sănătoasă care arată respectul și atenția pentru un corp sănătos, darul lui Dumnezeu. „Creația este pregustare a Împărăției lui Dumnezeu. Ea reprezintă mediul de întâlnire cu Dumnezeu. De aceea, omul este dator să îngrijească natura ca pe o comoară de mult preț și ca pe o zestre dăruită de Creator omului, prin care să‑și manifeste iubirea față de Dumnezeu și față de semeni. Omul este, așadar, coroana creației și pus împărat de Dumnezeu peste ea nu pentru a o exploata și polua, ci pentru a descoperi în ea pe Creator și toate frumusețile lui Dumnezeu, protejând‑o și dăruind‑o lui Dumnezeu curată, păstrând scopul pentru care a fost creată. Generația tânără și noi toți trebuie să înțelegem această mare misiune pe care Dumnezeu ne‑a încredințat‑o și să ne bucurăm de o natură curată și de o viață sănătoasă ca daruri divine, slăvind și mulțumind Domnului”, a declarat părintele Cătălin Ciocan.
Proiectul a continuat joi, când Paraschiva Pintilie, asistent generalist principal, cu experiență bogată în medicina de intervenție, a prezentat copiilor modul în care aceștia pot oferi primul ajutor celor aflați în pericol. Totodată, în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, asistenta a detaliat modul în care pot reacționa copiii atunci când bunicii sau persoanele aflate la bătrânețe pot suferi atacuri cerebrale sau stop cardiac.
Aceste activități sunt efectuate în cadrul parteneriatelor cu Școala gimnazială „Sfântul Silvestru” și Colegiul Național „Spiru Haret” din Capitală.