În mijlocul credincioșilor adunați în rugăciune la Catedrala Patriarhală din București în întâia duminică a Postului Nașterii Domnului a poposit Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar
Activităţi şi proiecte pentru cei în nevoie
Membrii Grupului "Tinerii Maicii Domnului" de la Paraclisul mitropolitan "Sfântul Gheorghe Vechi" din Craiova se pregătesc pentru aniversarea a cinci ani de activitate, ce va avea loc în data de 10 august. În fruntea tinerilor a stat de la început, ca părinte şi prieten, ca membru fondator şi coordonator al activităţilor derulate, preotul Mihai Scorbură.
Paraclisul mitropolitan "Sfântul Gheorghe Vechi" din Craiova este unul dintre lăcaşurile sfinte din Oltenia unde tinerii sunt implicaţi în numeroase activităţi catehetice, sociale şi educative. Aici îşi desfăşoară activitatea Grupul parohial "Tinerii Maicii Domnului", înfiinţat în urmă cu cinci ani la Mănăstirea Jitianu. Preotul coordonator Mihai Scorbură povesteşte despre începutul acestui grup şi spune ce i-a animat pe tinerii membri să se unească pentru a veni în sprijinul celor neajutoraţi. "Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul nostru, am pornit la acest drum din dorinţa de a-i apropia pe tineri de Biserică. La început, grupul număra aproape 30 de voluntari care au hotărât să fie ocrotiţi de Maica Domnului, aceasta şi datorită faptului că în perioada aceea ne aflam în Postul Maicii Domnului", explică pr. Scorbură. Timp de un an şi jumătate, grupul de tineri şi-a desfăşurat activitatea la Mănăstirea Jitianu. Au trecut apoi pe la Catedrala mitropolitană "Sfântul Dimitrie", pe la Biserica "Sfântul Ilie", în prezent fiind implicaţi în acţiuni filantropice la Paraclisul mitropolitan "Sfântul Gheorghe Vechi".
Sprijin pentru cei aflaţi în nevoie
Unul dintre proiectele derulate anul acesta, "Împreună mădulare vii ale lui Hristos", premiat la nivel de eparhie în cadrul concursului naţional "Copilul învaţă iubirea lui Hristos", iniţiat de Patriarhia Română, i-a avut ca beneficiari pe copiii de la Centrul de îngrijire şi recuperare a copilului cu handicap sever "Noricel" din Craiova. În cadrul acestei activităţi, membrii grupului au reuşit să fie alături de micuţi nu numai prin ajutorul material oferit, ci şi prin cuvinte de încurajare şi prietenie. "Pe lângă mulţumirea de a face un bine celor din jur, am văzut cum Bunul Dumnezeu i-a protejat în momente grele prin relaţii creştine de prietenie curată", a adăugat preotul Mihai Scorbură.
Membrii grupului mărturisesc faptul că toate aceste activităţi i-au apropiat de Biserică şi le-au arătat cât de important este să faci bine semenilor. "De doi ani, de când fac parte din grup, mă simt mai aproape de Biserică, de Dumnezeu, de Sfintele Liturghii. Nu există bucurie mai mare decât să aduci daruri persoanelor nevoiaşe", spune Emilian Dumitraşcu Luţă, voluntar în cadrul grupului. Ştefania Terheci mărturiseşte că îi este de mare folos participarea la întâlnirile cu tinerii voluntari, cu care a legat strânse prietenii. "Suntem o adevărată familie. Aici ne sfătuim şi niciodată nu luăm decizii fără să ascultăm părerile celorlalţi", a spus Ştefania.