În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
After-school la o şcoală din Bistriţa
Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului se va implica în educarea copiilor prin implementarea unui program de after-school la una din clasele pregătitoare ale Şcolii Gimnaziale „Ştefan Cel Mare“ din Bistriţa. La Şcoala după şcoală „Sfântul Stelian“, copiii vor beneficia de ghidare şi coordonare educaţională din partea profesorilor voluntari, cu o bogată experienţă în predare.
Programul de after-school este intitulat Şcoală după şcoală „Sfântul Stelian“ şi îşi propune să susţină activitatea educaţională prin dezvoltarea unor competenţe care vizează viaţa socială, civică, morală şi religioasă. Astfel, copiii vor beneficia de ghidare şi coordonare educaţională din partea profesorilor voluntari, cu o bogată experienţă în predare, dornici să se implice în dezvoltarea spiritului moral-creştin al micilor şcolari. În acest sens se vor aplica metode interactive, tehnici de predare creative, inovatoare, centrate pe elev şi prin implicarea familiei, şcolii şi a Bisericii.
Potrivit Părintelui Tudor Mudure, coordonatorul proiectului Şcoală după şcoală „Sfântul Stelian“, programul de activităţi se va desfăşura de luni şi până joi, în intervalul orar 12:00-16:00, şi vineri, între 12:00-14:00, şi va fi derulat de o echipă de profesori voluntari, cu o bogată experienţă de predare, dornici să se implice în educarea copiilor. Clasa va dispune de dotări moderne, iar cei mici vor avea acces la diverse jocuri de cunoaştere, educaţionale şi de logică.
Activităţi cu copiii, susţinute de voluntari
În cadrul programului de after-school vor fi organizate activităţi precum „Clubul de cunoaştere“, în care profesorii vor prezenta celor mici Biblia, vor învăţa limbi străine şi se va încerca îmbogăţirea limbajului prin lecturi. Va fi organizat şi un club de sport şi mişcare, precum şi un club de artă şi meşteşug, în care cei mici vor putea opta pentru muzică, teatru şi pictură. De asemenea, vor fi organizate ateliere modulare desfăşurate la intervale regulate de timp, în parteneriat cu alte organizaţii, instituţii sau specialişti. Elevii vor participa regulat la Sfânta Liturghie însoţiţi de profesorul de religie şi vor putea lua parte şi la şcolile de vară şi taberele tematice organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.
Pentru activităţile din cluburile de cunoaştere, artă şi meşteşug, sport şi mişcare şi pentru atelierele modulare nu se vor percepe taxe din partea părinţilor, ele fiind susţinute în mod voluntar de către iniţiatorii şi colaboratorii acestui proiect. Costurile vor fi de aproximativ 200 de lei pe lună, pentru masa de prânz, materialele didactice şi activităţile de recuperare şi performanţă. Părinţii interesaţi îşi vor putea înscrie copiii la acest program de after-school începând de luni, 24 februarie, de când vor începe şi înscrierile în clasa pregătitoare.