În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Ajutor financiar pentru Biserica „Sf. Vineri“ din Paşcani
Biserica „Sfânta Vineri“ din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, v-a primi suma de 300.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la ansamblul parohial. Suma a fost alocată de către Guvernul României în şedinţa de lucru de săptămâna trecută. De la părintele protopop Pavel Postolachi am aflat că solicitarea pentru ajutorul financiar a fost făcută direct de către parohia Sfânta Vineri. „Acest sprijin este binevenit parohiei care, în acest moment, se află cu biserica în stadiul de pictură şi se lucrează la finalizarea construirii clopotniţei. Cererea de sprijin financiar a fost făcută direct de către parohie, prin părintele paroh Costel Olariu“, ne-a spus părintele protopop Pavel Postolachi.
De la părintele paroh Costel Olariu am aflat că sprijinul pentru întocmirea documentaţiei necesare aprobării Hotărârii de Guvern vizând susţinerea finaciară a parohiei a fost acordat de domnul deputat Grigore Crăciunescu, a doamnei consilier local Liliana Centea şi a doamnei Nina Agachi. „Banii pe care îi vom primi de la Guvern îi vom folosi cu prioritate pentru finalizarea picturii bisericii şi a construirii clopotniţei. De asemenea, un lucru foarte important pe care dorim să-l facem este amenajarea ansamblului parohial, prin realizarea unui parc în vecinătatea bisericii, deoarece copiii nu mai au astăzi locuri unde să se joace în linişte şi în siguranţă. Şi tot acest spaţiu dorim să-l împrejmuim cu un gard pentru a delimita astfel tot acest frumos ansamblu de construcţii“, ne-a declarat părintele paroh Costel Olariu. Menţionăm că, în afară de biserică şi clopotniţă, ansamblul parohial mai cuprinde, în prezent, un paraclis, o casă socială şi parohială. În protopopiatul Paşcani, există, în momentul de faţă, mai multe lăcaşuri de cult aflate în stadiul de construcţie sau de pictură. Printre acestea se află Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh“ din municipiul Paşcani, Biserica „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil“ din Boşteni, Biserica „Sf. Constantin şi Elena“ din satul Rediu, comuna Ruginoasa, biserica din satul Vlădnicuţ sau cea din Lunca, suburbie a Paşcaniului, unde se doreşte construirea din temelii a unei biserici noi, care să corespundă cerinţelor pastorale actuale. (L.A.)