De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Ajutor pentru cei aflați în lipsuri
În eparhiile din ţara noastră au continuat activităţile social-filantropice pentru oamenii aflaţi în multe lipsuri materiale. Beneficiari ai activităţilor au fost în special copii din centrele de plasament.
Şase familii din judeţul Tulcea au primit luni, 8 august, din partea Centrului eparhial al Episcopiei Tulcii câte un ajutor financiar în valoare de 2.200 de lei pentru fiecare familie, informează episcopiatulcii.ro. Ajutorul financiar a fost dăruit de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în urma pagubelor materiale produse de intemperiile din ultima perioadă.
În Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, activităţile sociale pentru persoanele aflate în dificultăţi materiale au continuat şi în aceste zile. Mai multe parohii din cadrul Cercului pastoral nr. 1 al Protoieriei Piteşti, precum „Buna Vestire”, Ciomăgești de Jos, Ciomăgești de Sus, Cuca, Cungrea, Dedulești, Drăguțești, Dumbrăvești, Grajduri Măcăi, Meculești, Morărești, Piscul Calului, Săpunari, Teodorești și Vărzaru, au dăruit alimente, dulciuri, iconițe, calendare, cărți ziditoare de suflet copiilor din centrele de plasament de tip familial din municipiul Pitești.
De asemenea, Arhiepiscopia Aradului, în parteneriat cu Asociaţia Clubul Sportiv Experienţa Multisport, a organizat în perioada 5-8 august mai multe activități sportive sau de voluntariat pentru copii şi tineri din diferite parohii sau din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. „În organizarea activităţilor sportive sau de voluntariat care au avut loc, beneficiarii au fost și copii din categoriile cele mai vulnerabile, dar nu exclusiv, participarea efectivă la acestea nefiind limitată din punctul de vedere al vârstei, ci a fost deschisă tuturor celor interesaţi. Printre activitățile multiple și complexe s-a numărat și atelierul de lucru cu numele «Siguranța rutieră», care a fost creat de către o echipă de voluntari internaționali: Adria Tallada și Rebeca Navarro din Barcelona (Spania), Anton Linholm din Tallinn (Estonia), Dora Matos din Leiria (Portugalia), Patrycja Bernatek din Pulawy (Polonia) și implementat de către Antonio Bilotta din Avellino (Italia), împreună cu Roxana Tomoș și voluntarii arădeni Raluca Bertel și Denisa Groza. Toți copiii care au participat la aceste manifestări sportive și de voluntariat au fost premiați de Antonio Bilotta, Roxana Tomoș și Sorin Roșca, inspector la DGASPC Arad”, a precizat coordonatorul proiectului, arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.