Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Aniversarea copiilor din aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia
În incinta Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia a avut loc ieri, cea de-a 4-a ediţie a sărbătorii dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, sub genericul "Ziua copilului în culori", organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia şi autorităţile publice locale şi judeţene.
La manifestare au participat peste 350 de copii din 19 aşezăminte sociale ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia, din judeţele Alba şi Mureş. Întâlnirea a debutat cu rugăciunea "Tatăl nostru", rostită de IPS Andrei împreună cu copiii prezenţi, urmată de o rugăciune de binecuvântare a copiilor şi de cuvântul ierarhului: "Astăzi este ziua voastră. Noi credem că tot efortul ce se face pentru ca voi să fiţi frumoşi, bucuroşi şi sănătoşi va da roade mai târziu. Adică voi, copiii care creşteţi în aşezămintele Bisericii, pentru ceilalţi copii trebui să fiţi exemple excepţionale. Să fiţi copiii care se comportă frumos, învaţă bine şi sunteţi manieraţi şi educaţi. Aşa vă doresc să fiţi Biserica şi ţara. Noi vă urăm ani mulţi şi succes în tot ce faceţi, iar pe cei care au grijă de voi îi felicităm. La mulţi ani!" Evenimentul a făcut parte din proiectul "Paşaport pentru succes" al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, prin care copiii de la aşezămintele sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei de Alba Iulia au primit, pe lângă pachete cu dulciuri, 190 de biciclete, 337 de role, 60 de corturi, 30 de mingi, 19 aparate de fotografiat şi mai multe jocuri. Toate aceste daruri îi vor ajuta pe copiii din cele 19 centre sociale să se bucure în timpul liber şi să treacă mai uşor peste durerea de a fi lipsiţi de părinţi sau de mijloace de recreere. Manifestarea de la Alba Iulia s-a desfăşurat în curtea Catedralei Reîntregirea, unde au fost amplasate 19 panouri cu desene, icoane şi lucru manual realizate de copii din centrele sociale. Un moment surpriză a fost când toţi copiii au înălţat baloane colorate având legate de ele câte un îngeraş, ca gest simbolic al curăţiei şi delicateţii lor sufleteşti. Toţi copiii şi însoţitorii acestora au servit împreună o masă festivă, în cadrul căreia fiecare aşezământ a prezentat câte un mic program artistic.