La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Apostolul românilor cinstit la Catedrala Patriarhală
Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, a fost cinstit cu multă evlavie și la Catedrala Patriarhală din București. În ajun, 29 noiembrie, racla cu un fragment din cinstitele sale moaște a fost adusă de la paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și așezată în catedrală.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită miercuri, 30 noiembrie, de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre locurile unde a vestit Evanghelia Sfântul Apostol Andrei: „Aria de propovăduire a Evangheliei de către Sfântul Apostol Andrei a fost mult mai extinsă decât a altor apostoli. Izvoare vechi ne oferă informații prețioase despre predica sa în Sciția, care vin de la scriitorul Origen sau de la Ipolit Romanul, consemnate ceva mai târziu, la începutul veacului al 4-lea, și de Episcopul Eusebiu de Cezareea. Sciția, zona apuseană a Mării Negre și zona din apropierea gurilor Dunării, a fost locuită încă din veacul al 7-lea înainte de Hristos, pe lângă oamenii locului, de coloniști greci, iar din veacul al 4-lea înainte de Hristos de sciți. În această zonă a ajuns Sfântul Apostol Andrei. Informațiile sunt atât de prețioase, asemenea cuvintelor Epistolei către Coloseni, care ne spun că sciții primiseră cuvântul Evangheliei, ceea ce înseamnă că, atunci când a fost scrisă această epistolă, Apostolul Andrei ajunsese în aceste locuri. Pe lângă Evanghelia propovăduită cu atâta zel, Sfântul Apostol Andrei a pecetluit predica lui cu sângele pe care l-a vărsat pentru Mântuitorul”.