În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Arhiepiscopiile Craiovei şi Râmnicului în aşteptarea Crăciunului
Catedrala arhiepiscopală "Sfântul Nicolae" din Râmnic a găzduit sâmbătă, 17 decembrie, tradiţionalul concert de colinde susţinut de Corala "Sfântul Antim Ivireanul". La Craiova, Fundaţia "Cuvântul care zideşte", organizaţie patronată de Arhiepiscopia Craiovei, a organizat, joi, 15 decembrie, Festivalul-concurs de colinde şi tradiţii "Glas de înger".
Credincioşii craioveni au avut parte săptămâna trecută de un buchet de colinde şi tradiţii, împărtăşite de la multe grupuri de colindători, elevi de la mai multe şcoli şi licee din cuprinsul judeţelor Dolj şi Gorj. Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a Casei Studenţilor din municipiu, desfăşurându-se cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. La finalul concursului de colinde, obiceiuri şi tradiţii, îndrăgitul interpret de muzică populară şi cleric Ciprian Pop a susţinut un recital de colinde populare româneşti alături de Ansamblul "Ciocârlia". Festivalul a fost încheiat de corala preoţilor din Arhiepiscopia Craiovei care au interpretat un buchet format din 10 colinde tradiţional-bizantine. Premiile participanţilor au fost asigurate de Fundaţia "Cuvântul care zideşte". Ca în fiecare an, scopul festivalului a fost unul caritabil, fondurile obţinute urmând să fie direcţionate către o elevă aflată în suferinţă. Valoarea nepreţuită a colindelor româneşti Peste o sută de credincioşi râmniceni au participat la tradiţionalul concert de colinde, organizat în Catedrala arhiepiscopală din Râmnic sâmbătă, 17 decembrie. În deschiderea spectacolului, Corala "Sfântul Ierarh Calinic" a Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, condusă de pr. prof. dr. Ion Gavrilă, a prezentat un repertoriu ce a cuprins 10 din cele mai frumoase şi mai cunoscute colinde din muzica corală bisericească. La final, colindătorilor le-au fost împărţite daruri din partea Înalt Preasfinţitului Părinte Gherasim, de către părintele Constantin Cîrstea, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, care i-a felicitat pe membrii celor două corale pentru frumoasa interpretare a colindelor. Părintele consilier a subliniat totodată valoarea nepreţuită pe care o au colindele româneşti prin originea şi vechimea lor. În încheiere, părintele Cîrstea a transmis celor prezenţi din partea IPS Părinte Gherasim cele mai călduroase urări şi binecuvântări arhiereşti cu ocazia sărbătorilor închinate Naşterii Domnului.