În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Atelier de olărit la Baia Mare
Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară din Baia Mare organizează, începând din luna august ateliere de creaţie destinate turiştilor români şi străini, precum şi localnicilor care doresc să se iniţieze în arta olăritului.
Meşterii populari din mai multe sate şi comune maramureşene implicaţi în acest proiect cultural vor fi prezenţi zilnic în muzeul aflat în aer liber la poalele Dealului Florilor din Baia Mare pentru a oferi lecţii de olărit celor interesaţi.
Turiştii şi participanţii la proiect vor avea posibilitatea să admire şi colecţiile muzeului. Pe lângă activitatea de olărit, la muzeu vor fi puse în valoare toate exponatele muzeului, specifice satului maramureşan. Printreacestea sunt obiecte gospodăreşti, instalaţii tehnice de muncă la câmp etc..
Atelierul de olărit este parte a proiectului „Ceramica - Moştenire culturală a municipiului Baia Mare“ şi are în vedere punere în valoare a unui meşteşug vechi din secolul al XVI-lea. O bună parte din obiectele care urmează a fi produse pe durata atelierului de olărit vor fi scoase la vânzare în luna octombrie, împreună cu alte obiecte de artizanat cu ocazia lansării unui magazin virtual. Atelierul de olărit este implementat de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară, în parteneriat cu Fundaţia Turism în Maramureş, Asociaţia „Proceramica“, fiind finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.