Patru cete de colindători au vestit joi, 19 decembrie 2024, la Reședința Patriarhală, marea bucurie a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe
Bilanţ social în Arhiepiscopia Craiovei
Adunarea Generală Ordinară a Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, s-a întrunit joi, 29 martie, în sala de festivităţi a Centrului social "Mitropolitul Firmilian". Au fost prezentate darea de seamă privind activitatea desfăşurată în anul 2011, aprobarea raportului financiar şi a bugetului previzionat pentru 2012, precum şi aprobarea strategiei şi a obiectivelor pentru anul în curs.
În deschiderea adunării, Înalt Preasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a vorbit despre foloasele pe care Asociaţia Vasiliada le-a adus de-a lungul timpului creştinilor aflaţi în suferinţă. "Sfântul Vasile cel Mare este părintele acestei asociaţii şi, în acelaşi timp, al acestei iniţiative. El s-a ostenit pentru cei săraci, a vindecat pe cei bolnavi, a mângâiat pe cei necăjiţi şi orfani. Iată că şi noi avem această posibilitate ca, reuniţi în jurul acestui ideal şi având ajutorul şi sprijinul Sfântului Vasile cel Mare, să ducem mai departe mandatul pe care Dumnezeu ni l-a dat din punct de vedere creştinesc. Avem aşadar datoria sfântă de a-i ajuta pe cei necăjiţi. Aşa se face că asociaţia noastră sporeşte prin activităţi, prin lucrări şi prin proiectele pe care le derulează în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei", a subliniat IPS Părinte Mitropolit Irineu. Acesta a mai adăugat faptul că membrii Asociaţiei Vasiliada urmăresc şi pe viitor să aducă numeroase binefaceri semenilor şi să atragă voluntari care să contribuie la activităţile umanitare iniţiate. Sprijin pentru 1.820 de persoane nevoiaşe Preotul Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, a amintit că, în anul 2011, ONG-ul a ajutat 1.820 de beneficiari din judeţele Dolj şi Gorj, prin programele sociale derulate în cadrul a nouă aşezăminte sociale. De asemenea, el a menţionat că toate aceste rezultate au fost obţinute cu ajutorul a 45 de specialişti şi 67 de voluntari. "Principalele direcţii strategice de acţiune pentru acest an vizează, pe de o parte, consolidarea stabilităţii financiare prin atragerea de noi finanţări nerambursabile, în special finanţări din partea Uniunii Europene, dar în acelaşi timp ne propunem să dezvoltăm activităţi de economie socială. Ne propunem să înfiinţăm o întreprindere socială în cadrul căreia urmează să lucreze persoane care s-au eliberat din sistemul de detenţie. Cel de-al doilea obiectiv strategic este de a ne dezvolta aria de proiecte şi servicii sociale", a încheiat preşedintele Asociaţiei Vasiliada. Principala activitate a Asociaţiei Vasiliada reprezintă oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale şi comunităţilor aflate în situaţii de dificultate sau generatoare de marginalizare socială.