Între sfinții a căror canonizare a fost aprobată în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 11‑12 iulie 2024 se află și Preotul Mucenic Constantin Sârbu. Luni, 2
Binecuvântare arhierească la Biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Sfântu Ilie, Suceava
Duminică, 24 noiembrie, Parohia „Sfânta Ecaterina”, localitatea Sfântu-Ilie, comuna Șcheia, Suceava, a primit binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a săvârșit Sfânta Liturghie.
Corul de copii al parohiei, coordonat de arhidiaconii Alexandru Pomohaci și Marian Ungureanu, a dat răspunsurile liturgice.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a subliniat că împlinirea poruncilor ne poate apropia de Dumnezeu, însă nu ne poate garanta desăvârșirea, care presupune să te lepezi întru totul de sine și să Îi urmezi Mântuitorului Hristos. Preasfinția Sa a adus în atenție și importanța săvârșirii binelui, care este mai mult decât nesăvârșirea răului, întrucât ferirea de rău poate fi motivată de perspectiva pedepsei.
În seara zilei de 22 noiembrie a fost adusă, pentru prima dată în Bucovina, racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu de la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din București.
Înainte de încheierea Sfintei Liturghii, a fost sfințită o raclă în care a fost așezat un veșmânt ce a îmbrăcat rămășițele sfinte ale Brâncovenilor.
A urmat oferirea unor distincții de vrednicie din partea întâistătătorului eparhiei, semn al prețuirii și recunoștinței pentru meritele deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștin-ortodoxe românești.
La final, părintele paroh Răzvan Cîmpulungeanu și-a exprimat mulțumirea față de toți cei implicați în organizarea și desfășurarea evenimentului.