În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Binecuvântare pentru sibieni
Credincioșii din Sibiu au primit, în Duminica a 13-a după Rusalii, binecuvântare arhierească la Catedrala Mitropolitană din oraș. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi în care s-au aflat slujitori ai Catedralei Mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a rostit cuvântul de învățătură pe un podium amenajat pe treptele Catedralei Mitropolitane și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în număr mare în curtea locașului de cult pentru a asculta Sfânta Liturghie. „Via nu este altceva decât lumea cu toată lucrarea ei. Gardul de împrejur sunt legile pe care le-a stabilit Dumnezeu pentru apărarea acestei creații, acestei lucrări. Teascul nu este altceva decât templul unde se aducea jertfă sau, mai târziu, Sfânta Biserică în care se aduce jertfa nesângeroasă, Jertfa Euharistică. Cine sunt, însă, slujitorii cei răi? Mântuitorul Iisus Hristos i-a mustrat de multe ori pe evreii care nu crezuseră în El și le-a amintit câți proroci le-a adus Dumnezeu către ei și ei i-au omorât. Dacă s-a referit la acesta pentru poporul iudeu, căruia i-a amintit că Împărăția cerurilor se va lua de la ei și se va da neamurilor, atunci învățătura aceasta se răsfrânge și asupra noastră, a celor care ne aflăm în via lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi avem o lucrare de împlinit. (...) Și la noi trimite Dumnezeu din când în când semnale, încercări”, a spus ierarhul, adăugând că „Dumnezeu este întru toate milostiv și aceasta este șansa noastră cea mare, mila lui Dumnezeu”.
La finalul slujbei religioase, ierarhul şi soborul slujitor s-au rugat pentru sănătatea tuturor celor încercați de boală și pentru cei care ostenesc zilnic la îngrijirea lor.