Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Binecuvântare și sfințirea pietrei de temelie la Parohia Mogoșoaia 2
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a vizitat în Duminica a 6-a după Paști Parohia Mogoșoaia 2 din Protoieria Ilfov Nord. Ierarhul a binecuvântat de dimineață paraclisul de lemn al parohiei, închinat Sfântului Ierarh Nicolae. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori pe un podium special amenajat. În cuvântul de învățătură, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a spus că ascultarea de către Domnul Hristos duce la vederea sau contemplarea luminii dumnezeiești. „Învățăm de la orbul trimis la scăldătoarea Siloamului de către Domnul pentru a-și spăla ochii de tină că el, după ce s-a vindecat, a văzut mai întâi lumina soarelui, făcând ascultare de cuvintele Domnului, dar apoi s-a întâlnit cu Lumina lumii, chiar cu Domnul care-l vindecase și pe care nu-L văzuse la prima întâlnire cu El. S-a bucurat de lumina soarelui, dar s-a bucurat mai mult de întâlnirea cu Hristos Domnul. În această perioadă a sărbătorii Învierii Domnului, cei care au venit la biserică au auzit cântarea: «Acum toate s-au umplut de lumină, și cerul și pământul și cele de sub pământ». Această lumină a Învierii Domnului umple sufletele celor care-l iubesc pe El, ale celor care-l caută pe El”, a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Iulian Răducă a primit rangul de sachelar, iar mai mulți ctitori și binefăcători au primit ordine și diplome de merit.
Tot duminică, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de slujitori, a sfințit piatra de temelie pentru noua biserică de zid a Parohiei Mogoșoaia 2, care va fi construită în perioada următoare. Locașul are hramurile „Acoperământul Maicii Domnului”, „Sfântul Cuvios Efrem cel Nou” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Cu această ocazie, ierarhul a vorbit despre semnificația zidirii unei biserici de zid în localitatea Mogoșoaia, la 330 de ani de când a fost ridicată aici biserica veche de către Sfântul domnitor Constantin Brâncoveanu.