La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Binecuvântarea Altarului de vară al Mănăstirii Radu Negru din județul Călărași
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârşit duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași. Înainte de începutul slujbei, ierarhul a sfințit noul Altar de vară al mănăstirii, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de părintele stareț și generoși binefăcători ai mănăstirii, care au dăruit copia, în mărime naturală, a Icoanei Maicii Domnului „Portărița” din Sfântul Munte Athos, se arată pe site-ul eparhiei sf-esc.ro.
Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.
La momentul chinonicului, grupul de cateheză de la Parohia Independența a susținut un concert de cântări religioase și pricesne. Acest moment artistic a emoționat credincioșii prezenți.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre Icoana Maicii Domnului `Portărița~ din Sfântul Munte Athos, ce ocrotește de duminică obștea și Mănăstirea Radu Negru. După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii mănăstirii.