În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Binecuvântarea Căminului pentru persoane vârstnice din Reşiţa
Miercuri, 13 august, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul vârstnicilor de la Căminul pentru persoane vârstnice Marginea Lend din Reşiţa. Cu acest prilej, ierarhul a săvârşit slujba de sfinţire a căminului de bătrâni, căruia i s-au adus însemnate renovări şi îmbunătăţiri. La acest eveniment au fost prezenţi preoţi din municipiul reşedinţă de judeţ, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin, conducerea căminului de bătrâni, precum şi bătrânii asistaţi din acest centru social. La final, Preasfinţitul Părinte Lucian a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, oferind o icoană, reprezentând-o pe Maica Domnului ţinând în braţe pe Pruncul Iisus, mai multe Biblii, cărţi de rugăciune şi cu folos duhovnicesc, precum şi iconiţe şi pliante cu tema „Anul omagial euharistic“ şi „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni“.
Căminul de bătrâni Marginea Lend din Reşiţa funcţionează din anul 1990, având în prezent 180 de beneficiari. În incinta căminului se află şi biserica Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Reşiţa, care împlineşte un dublu rol în această comunitate. Ţinând seama de faptul că se află într-un cartier important al Reşiţei, această biserică împlineşte atât misiunea de biserică parohială, dar în acelaşi timp susţine şi o activitate social-caritativă permanentă pentru vârstnicii care trăiesc în acest aşezământ. Construită între anii 2000 şi 2004, biserica a fost binecuvântată pentru a se putea sluji în ea, în anul 2005, de către IPS Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeşului, deservind la început strict pentru nevoile asistaţilor căminului de bătrâni reşiţean. Întrucât credincioşii din jurul acestui locaş de cult s-au ataşat de această biserică, în anul 2007 s-a conturat o mică parohie care se roagă în această biserică şi care în acelaşi timp este implicată, pe lângă preotul paroh, în actul caritativ de a-i ajuta pe bătrâni. (Diac. Pavel Canea)