Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Biserica Parohiei Mal-Oţelu Roşu a fost resfințită
Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” din Parohia Mal-Oţelu Roşu, Protopopiatul Caransebeș, județul Caraș-Severin, a trecut printr-un amplu proces de renovare și înfrumusețare în ultimii ani. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a mers duminică, 16 iunie, în mijlocul acestei comunități unde a săvârșit slujba de sfințire a bisericii, după care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Membrii Grupului „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului au dat răspunsurile liturgice.
Au luat parte la această sărbătoare autorități locale și credincioși din parohie, printre care copii și tineri îmbrăcați în costume populare. Pentru frumoasa și rodnica sa activitate, părintele paroh Ioan Petru Popa a fost hirotesit iconom stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii au primit acte de cinstire. La final, părintele paroh i-a oferit din partea comunității o mitră Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.
„Astăzi, am resfințit această sfântă biserică amenajată, restaurată, împodobită și înfrumusețată în ultimii ani, ce poate fi dată model pentru celelalte biserici parohiale din Eparhia Banatului de Munte. Îl felicităm cu multă dragoste părintească pe părintele paroh, felicităm comunitatea de aici, pe toți ctitorii, închinătorii, ostenitorii și binefăcătorii acestei biserici și Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să binecuvânteze pe mai departe această comunitate euharistică, o comunitate harnică, darnică, dar și foarte apropiată de sfânta biserică, de sfintele slujbe”, a afirmat Preasfințitul Părinte Lucian.
Între anii 2017 și 2024 s-a restaurat integral exteriorul bisericii, s-a schimbat învelitoarea din tablă de cupru, s-a placat pardoseala interioară cu granit, s-au achiziționat atât strane, mobilier în Altar, tron arhieresc, cât și ușile diaconești și împărătești, iar la 12 ani de la prima târnosire s-a rezidit și s-a placat cu granit Sfântul Jertfelnic.