De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Biserica „Pogorârea Sfântului Duh“ din Slatina va fi resfinţită
Duminică, 12 iunie, Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, va săvârşi slujba de resfinţire a bisericii cu hramul "Pogorârea Sfântului Duh" din municipiul Slatina.
Lucrările la sfântul lăcaş au început în anul 2000. În acelaşi an, Înalt Preasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a pus piatra de temelie. Pe data de 1 noiembrie 2001 s-a înfiinţat actuala parohie şi a primit hramurile "Naşterea Maicii Domnului" şi "Pogorârea Sfântului Duh". Pereţii bisericii au fost realizaţi din lemn de brad, acoperişul din şiţă, iar turla-clopotniţă a fost prevăzută cu coif conic elansat. La data de 6 noiembrie 2006, după finalizarea parţială a lucrărilor, biserica a fost sfinţită de IPS Gherasim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi. Finisajele şi pictura interioară au durat până anul trecut. Din luna august a anului 2010 a fost numit în postul de preot paroh părintele Ionel Daniel Rădoi, consilier social în cadrul Episcopiei Slatinei, care a reuşit să finalizeze lucrarea începută, sfântul lăcaş fiind acum pregătit de resfinţire. Biserica cu hramurile "Pogorârea Sfântului Duh" şi "Naşterea Maicii Domnului" din Slatina este singurul lăcaş de închinare din lemn care există în municipiu.