De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Biserica „Sfântul Spiridon“ din Craiova şi-a serbat hramul
Sfântul locaş închinat Sfântului Spiridon şi-a serbat vineri, 12 decembrie, hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi, împreună cu preotul paroh Alexandru Izvoranu, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova.
Biserica „Sfântul Spiridon“ este situată pe o mică colină din inima Craiovei, nu departe de Teatrul Naţional şi de Universitate. Ea este ctitoria boierilor Vlădoieni, zidită în anul 1758, în timpul domnitorului Constantin Nicolae Mavrocordat şi al Episcopului de Râmnic Grigorie Socoteanu. În anul 1826, în curtea bisericii s-a construit o fântână, iar după cutremurul din anul 1838, au avut loc mai multe reparaţii care însă nu i-au schimbat înfăţişarea. În anul 1843 a fost împrejmuită cu zid de cărămidă. În anul 1861 a fost construită în curtea bisericii o clopotniţă din lemn, ce va fi refăcută în 1925. În anii 1924-1925, s-au realizat reparaţii notabile: a fost din nou zugrăvită şi s-a deschis tinda, scoţându-se la iveală frumoşii stâlpi de piatră ce o înconjoară. Tot în această perioadă, biserica a fost repictată de către marele pictor craiovean Ion Listeveanu. Lucrarea de conservare a sfântului locaş a constituit o preocupare permanentă pentru preoţii care au slujit aici. Aşa se face că, în anii 1998-2000, pr. prof. Alexandru Izvoranu, parohul bisericii, a înlocuit clopotniţa de lemn cu o frumoasă construcţie din cărămidă, de uz multifuncţional, care, pe lângă clopotniţă, mai are şi o cameră mortuară, precum şi un depozit situat la subsolul acesteia. Cu prilejul împlinirii a 250 de la zidire, în anul 2009, pr. Izvoranu împreună cu binecredincioşii săi enoriaşi au reuşit să ridice în curtea bisericii o frumoasă troiţă de stejar, sculptată, care a fost sfinţită anul trecut, în ziua praznicului, de către IPS Părinte Mitropolit Irineu. De câţiva ani, prin osteneala preotului paroh şi a credincioşilor din comitetul parohial, a fost adus din insula Korfu şi aşezat spre închinare unul din papucii Sfântului Spiridon. (Diac. Ioniţă Apostolache)