La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Biserica „Sfântul Spiridon“ - Vechi din Capitală îşi va găzdui ocrotitorul
Mâine, 11 decembrie a.c., la ora 17:00 va avea loc la Biserica „Sfântul Spiridon“ - Vechi din Bucureşti o procesiune prin care se va aşeza în baldachinul special amenajat din interiorul bisericii racla cu cinstitele moaşte ale Sfântului Ierarh Spiridon.
Părticele din moaştele Sfântului vor fi aduse de la Catedrala „Sfântul Spiridon“ - Nou din Bucureşti, în cadrul slujbei Privegherii, oficiate de Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, cu prilejul hramului bisericii. Timp de patru zile, credincioşii se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Spiridon, alături de papucii Sfântului Ierarh, care au fost aduşi de la o mănăstire din Insula Corfu, Grecia. „După 15 ani de aşteptare şi rugăciune, ni se împlineşte bucuria duhovnicească de a primi în dar moaştele Sfântului Ierarh Spiridon. Prezenţa Sfântului Spiridon în mijlocul nostru, prin sfintele sale moaşte, reprezintă efectiv sursa bogăţiei harului şi a darurilor care împlinesc şi desăvârşesc neputinţa noastră. Atunci când suntem obosiţi, plecăm genunchii şi ne închinăm icoanei făcătoare de minuni a Sfântului şi, sărutându-i moaştele, Dumnezeu ne dă putere să trecem peste toate“, ne-a declarat părintele paroh Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor. La parohia „Sfântul Spiridon“ - Vechi din Capitală a fost construit, începând cu anul 2004, un aşezământ socio-medical cu 20 de cabinete medicale, şase laboratoare, o farmacie, o cantină socială şi trei săli de meditaţie pentru copii săraci cu performanţe şcolare.