În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Biserici şi mănăstiri din Oltenia închinate Sfinţilor Trei Ierarhi
Sfinţii Trei Ierarhi au fost cinstiţi şi în Biserica „Postelnicu Fir“ din Craiova, care şi-a serbat cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu pr. Grigore Vulcănescu, parohul sfântului lăcaş şi consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.
Tot în această zi, Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“ din localitatea vâlceană Gruiul Lupului a îmbrăcat haina de sărbătoare de praznicul Sfinţilor Trei Ierarhi. Cu acest prilej, sute de credincioşi veniţi din toată ţara au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de către arhim. Laurenţiu Popa, stareţul Mănăstirii Stănişoara, împreună cu un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“, din comuna Racoviţa, jud. Vâlcea.
Răspunsurile la strană au fost oferite de către un grup de psalţi, membri ai Corului „Tronos“ al Patriarhiei Române. La final, protos. Macarie Roman, stareţul Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi“, a mulţumit tuturor pentru prezenţa la prăznuirea ocrotitorilor sfântului lăcaş monahal.
Mănăstirea cu hramurile „Sfinţii Trei Ierarhi“ şi „Sfântul Gherasim cel Nou“ - Gruiul Lupului este situată în pitoreasca Ţară a Loviştei, la altitudinea de 700 m, în comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea. Piatra de temelie s-a pus la data de 9 august 2009 de către Înalt Preasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi de protos. Macarie Roman, stareţul cinstitului aşezământ. Ctitorii mănăstirii sunt pr. Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorii principali Frank Timiş şi Rareş Ţicra. Sfinţii Trei Ierarhi au fost cinstiţi în chip deosebit şi la parohia vâlceană Floreştii de Jos. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, condus de pr. Dumitru Diaconu, parohul bisericii.
Biserica cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi“ din satul Foleştii de Jos, comuna Tomşani, judeţul Vâlcea, a fost construită din zid la sfârşitul secolului al XIX-lea. Între anii 1956 şi 1957 a fost renovată la iniţiativa preotului Dumitru Diaconu, cu sprijinul enoriaşilor parohiei, iar între anii 1977 şi 1979, în urma degradărilor majore cauzate de cutremurul din 4 martie 1977, a fost consolidată din temelie. Lucrările de reconstrucţie au fost realizate cu sprijinul enoriaşilor, sub conducerea directă a preotului paroh Ion Găman.