Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Bucuria reîntâlnirii copiilor din parohiile Protopopiatului Fălticeni
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-a desfășurat a patra ediție a taberei de vară în Parohia „Sfântul Ilie“ din localitatea Suha, comuna Mălini, intitulată: „Școala din pridvorul Bisericii“, derulată la nivelul Protoieriei Fălticeni.
Proiectul dedicat copiilor a avut în vedere apropierea lor de Biserică și redescoperirea valorii prieteniei și a colaborării, într-un mediu natural, recreativ și educativ, ca o alternativă sănătoasă de a-și petrece timpul liber în comuniune cu ceilalți și de a fi deconectați de la ceea ce înseamnă tehnologie.
Activitatea s-a desfășurat marți, 17 august 2021, la biserica din Suha, comuna Mălini, ocrotită de Sfântul Proroc Ilie, sub îndrumarea părintelui paroh Pavel Norocel, a preotesei Anca Ionela, a cadrelor didactice și a voluntarilor.
Copiii și tinerii și-au început ziua cu rugăciunile dimineții, urmate de micul dejun, participând apoi la activitățile propuse. Îndrumătorii de la primul atelier i-au ajutat pe cei mici să redescopere vechile meșteșuguri populare în care li s-au prezentat cusutul costumelor populare, torsul lânii, tehnica de împâslire.
În cel de-al doilea atelier, arhidiaconul Adrian Adrian și diaconul Nicușor Spînu, împreună cu ceilalți preoți, i-au învățat pe tineri câteva noțiuni legate de cântarea bisericească, prin cântare de pricesne închinate Maicii Domnului și prin pilde, ajutându-i ca prin întrebările lor să găsească răspunsuri referitoare la lucruri încă neștiute ce țin de rânduielile Bisericii sau anumite frământări interioare pe care le întâmpină un adolescent, mai ales în perioada vremurilor în care ne aflăm.
Tinerii au petrecut momente duhovnicești îmbinate cu diferite activități de interacționare și interrelaționare foarte bune, astfel încât, în cadrul celui de-al treilea atelier, au avut parte de jocuri educative, care le-au captat atenția.
Cadrele didactice alături de voluntari și-au dăruit toată dragostea pe timpul desfășurării acestor activități, dedicat îndrumării copiilor, care le-au adus un strop de bucurie după o perioadă greu încercată, în care au fost privați de astfel de acțiuni din cauza pandemiei de COVID-19.
La orele amiezii, copiii au avut parte de o agapă pregătită de gospodinele din parohie, iar după o binemeritată odihnă, au plecat într-o drumeție pe drumul istoric ce leagă județul Suceava de județul Neamț, spre locul numit „Iesle”, pe valea Suhei.
Festivitatea de încheiere s-a desfășurat în curtea bisericii parohiale din Suha, unde copiii au primit, pe lângă diplome, câte o gustare și înghețată.