În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Bucuria unei părinteşti răsplătiri
Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Timotei i-a invitat miercuri, 13 iulie, în Sala "Vasile Goldiş" a Centrului Eparhial din Arad, pe cei trei tineri din Arhiepiscopia Aradului care au absolvit bacalaureatul de anul acesta cu media 10. IPS Timotei i-a felicitat pe adolescenţi pentru media obţinută şi le-a adresat cuvinte părinteşti de mulţumire şi binecuvântare.
Elevii care au obţinut nota maximă în Arhiepiscopia Aradului sunt: Laurenţiu Victor Căpăţână, absolvent al Colegiului Naţional "Moise Nicoară" din Arad, specializarea Matematică-Informatică, Vlad Bogdan Ghiţă, de asemenea absolvent al Colegiului Naţional "Moise Nicoară", specializarea Ştiinţe ale naturii, şi Nadina Iosim, care a absolvit Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal", specializarea Ştiinţe sociale. Întâlnirea dintre tinerii de nota 10 şi chiriarh s-a desfăşurat într-o atmosferă marcată de emoţie. Înalt Preasfinţia Sa a motivat invitaţia făcută prin datoria Bisericii de a se preocupa de aspectele educaţionale ale fiilor săi şi de a-i răsplăti prin acte de apreciere pe cei merituoşi. Legătura permanentă a Bisericii cu Şcoala Legătura Şcolii cu Biserica dăinuie dintru începuturi, iar la Arad, încă de la sfârşitul veacului al XIX-lea, ea fiind ilustrată de publicaţia eparhială "Biserica şi Şcoala". În cuvinte calde, încărcate de părintească dragoste, Înalt Preasfinţia Sa a scos în evidenţă faptul că numele şcolilor de la care aceşti elevi provin sunt emblematice pentru a ilustra legătura permanentă a Bisericii cu Şcoala, a ştiinţei şi culturii cu credinţa. Astfel, a spus IPS Timotei, Moise Nicoară, un erudit şi, totodată, vrednic credincios al Bisericii, a fost încă de tânăr în primele rânduri ale tribunilor ardeleni şi bănăţeni în lupta pentru revendicări naţionale, dar, în acelaşi timp, unul dintre idealurile sale majore era instaurarea ierarhiei româneşti pe scaunul episcopal de la Arad. De asemenea, preotul cărturar Dimitrie Ţichindeal, minte luminată a timpului său, a pus temeliile Preparandiei, prima şcoală de dascăli din Transilvania, precursoarea actualului Liceu Pedagogic din Arad, care astăzi îi poartă numele. Act oficial de apreciere pentru tinerii de nota 10 Pentru rezultatul excepţional obţinut de cei trei elevi, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Timotei a înmânat fiecăruia un act de apreciere, întărit cu pecetea arhiepiscopală, însoţit de un dar simbolic, constând din cărţi şi o icoană. Întâistătătorul eparhiei arădene i-a felicitat pe tinerii absolvenţi şi pentru rezultatele deosebite obţinute la ora de religie pe tot parcursul învăţământului preuniversitar, pentru ataşamentul lor faţă de valorile credinţei, pe profesorii care i-au învăţat şi pe părinţii care i-au sprijinit în mod constant. La finalul întâlnirii, cei trei tineri au mulţumit IPS Arhiepiscop pentru atenţia acordată şi au cerut binecuvântare pentru activităţile de viitor, asigurându-l în continuare de devotament faţă de sfânta noastră Biserică.