De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Campania „Dar cu drag de Mărţişor“ la final
Campania „Dar cu drag de Mărţişor“, iniţiată de Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“, a Arhiepiscopiei Craiovei a ajuns la final. Festivitatea de premiere a celor care au pus umărul la realizarea acesteia a avut loc în amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, miercuri, 27 martie.
S-au împlinit deja nouă primăveri de când Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“ pune umărul, alături de profesorii de religie din Arhiepiscopia Craiovei, la împlinirea poruncii creştine „iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi“. Şi cum darurile primăverii se însoţesc cu primii ghiocei şi muguri de floare, demersul fundaţiei a avut ca punct de plecare „Mărţişorul“, din care au făcut un simbol al dărniciei şi dragostei necondiţionate. Astfel, de mai bine de o jumătate de an, membrii ONG-ului, ajutaţi de voluntari de la şcolile şi liceele craiovene, au reuşit să dea viaţă la sute de mărţişoare, care mai apoi au fost vândute în scop caritabil, pentru sprijinirea unui copil diagnosticat cu sindrom Down şi o familie nevoiaşă cu cinci copii minori, care au rezultate deosebite la învăţătură. „Am pus mult suflet în această campanie şi ne bucurăm că am reuşit să întâlnim oameni care să ne sprijine, care să îşi dorească să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie de noi, de solidaritatea noastră. În tot acest timp în care ne-am unit, în campania de Mărţişor, în care ne-am dat silinţa să realizăm cât mai multe mărţişoare, cât mai frumoase şi diversificate, am simţit dragostea şi puterea de dăruire a acestor copii, voluntari care ne-au fost alături şi cărora le mulţumim, pentru gestul lor sincer de ajutorare“, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte“.
Spectacol de muzică şi poezie
Festivitatea de încheiere a acestei acţiuni a fost marcată prin cântec şi poezie, mai mulţi elevi din Craiova transformând sala de festivităţi a inspectoratului într-o adevărată scenă de spectacol.
Printre cei prezenţi la acest spectacol s-au aflat profesori şi directori de la şcolile din Craiova, alături de pr. Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina religie în cadrul ISJ Dolj. „Încheierea campaniei «Dar cu drag de Mărţişor» a fost un moment de sărbătoare, în care copiii nu numai că şi-au dezvoltat abilităţile creative, au desenat, au pictat şi au confecţionat mărţişoare, dar au învăţat să dăruiască, să muncească în folosul celor care au mai multă nevoie de ajutorul lor, de munca lor. Ne bucurăm şi îi felicităm pe profesorii şi directorii care s-au implicat în această campanie şi pe elevii care s-au bucurat să dăruiască celorlalţi, din adâncul sufletului, bucuria lor“, a spus preotul inspector.
Campania de Mărţişor a venit şi în ajutorul copiilor aflaţi în suferinţă, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru că o parte din fonduri au fost direcţionate către pictarea saloanelor Secţiei de chirurgie pediatrică de la această unitate medicală. Acţiunea a fost realizată de către elevi ai Şcolii nr. 29 „Nicolae Romanescu“ din Craiova, coordonaţi de prof. Cătălin Ostroveanu. „Suntem fericiţi că am putut contribui la această mare campanie şi vom răspunde cu drag acţiunilor de ajutorare a semenilor ori de câte ori vom avea posibilitatea. Pentru aceasta, le suntem recunoscători elevilor pentru că au înţeles că o faptă bună, din partea fiecăruia, înseamnă o rază de lumină şi speranţă în sufletul celor aflaţi într-o situaţie de nevoie“, a mărturisit prof. Cătălin Ostroveanu.
La finalul spectacolului, Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“ a acordat diplome de merit tuturor voluntarilor care s-au implicat în această activitate. „Pentru mine, este o adevărată împlinire faptul că am putut face ceva frumos pentru cei din jur. Nu este prima campanie în care am dorit să ajut, sper să nu fie nici ultima, pentru că întotdeauna vor fi oameni care au nevoie de dragostea noastră, de sprijinul nostru“, a spus Mihaela Bălă, elevă la Şcoala nr. 39 „Nicolae Bălcescu“ din Craiova.