Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Centrul Educaţional-Inovativ „Sfântul Alexandru“ Cluj-Napoca
La Centrul Educaţional-Inovativ „Sfântul Alexandru“, din cadrul parohiei cu acelaşi hram din Cluj-Napoca, a avut loc prima activitate desfăşurată în cadrul Proiectului „Alege Şcoala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest, Oltenia şi Nord-Vest!“, derulat de Fundaţia World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română.
Proiectul are ca scop principal prevenirea abandonului şcolar, prin dezvoltarea unor soluţii alternative, corective, de tip „Şcoală de duminică“ şi „Şcoală după Şcoală“, pe baza susţinerii de activităţi şi cateheze conforme cu un Toolkit educaţional, în şapte module. Aceste activităţi sunt implementate de către parohul Bisericii „Sfântul Alexandru“, Claudiu Melean, şi de către prof. Maria Ciceo.
„Elevii vor participa regulat la aceste activităţi, specifice vârstei, pentru a putea deprinde diferite abilităţi, care să îi încurajeze să rămână în educaţie“, a spus prof. Maria Alexandra Ciceo.
La această primă întâlnire, care a avut loc pe 18 octombrie şi care a avut tema „De ce învăţ?“, au participat toţi cei 25 de elevi înscrişi în proiect. Activitatea a început cu un joc de „spargere a gheţii“, care a avut ca scop realizarea unui climat relaxant, reconfortant, de autocunoaştere şi cunoaştere a membrilor grupului. Fiecare elev s-a prezentat în faţa colegilor de grup, precizând trei lucruri care îl definesc. În cadrul discuţiei au fost identificate câteva motive care să-i determine pe copii să înveţe. Li s-au expus şi explicat factorii care stau la temelia motivaţiei pentru învăţare, având ca material-suport mai multe prezentări, conform celor precizate de prof. Ciceo.
Pr. Claudiu Melean le-a istorisit elevilor câteva povestioare cu tâlc pe această temă, elevii având de completat, astfel, două fişe de lucru. Activitatea s-a încheiat cu un joc de perspicacitate. Elevii înscrişi în acest proiect vor beneficia de o săptămână de tabără gratuită, conform celor precizate de prof. Maria Alexandra Ciceo.
Proiectul „Alege Şcoala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest!“ se desfăşoară pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014 - octombrie 2015) şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2.