Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Cerc misionar în Parohia Iosăşel
Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Nr. 3 Gurahonţ, coordonat din încredinţarea de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit duminică la biserica ortodoxă cu hramul „Naşterea Domnului“ din Parohia Iosăşel, Protopopiatul Sebiş.
În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat credincioşi din Parohia Iosăşel şi parohiile învecinate.
Având în vedere Anul omagial dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, preotul Mihai Boca a susţinut tema „Actualitatea politicii religioase a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în raport cu secularizarea şi laicizarea, promovate în zilele noastre“, subliniind libertatea religioasă acordată de împăratul Constantin cel Mare credincioşilor în raport cu libertatea rău înţeleasă a vremurilor noastre, libertate fără Hristos, subliniind că doar în Hristos găsim adevărata libertate.
În cadrul temei pastoral-misionare a fost prezentată „Crucea Mântuitorului şi crucea noastră“, părintele arată că Crucea Mântuitorului nostru Iisus Hristos este Faţa lui Dumnezeu îndreptată către oameni, în înţelesul că Dumnezeu este Iubire şi în Cruce se arată Iubirea. Deci, Crucea reprezintă Iubirea lui Dumnezeu Tatăl, Care L-a trimis pe Fiu pentru mântuirea lumii, Iubirea lui Dumnezeu Fiul, Care S-a răstignit pentru noi şi pentru a noastră mântuire şi a biruit prin Cruce puterile întunericului. De asemenea, fiecare dintre noi avem crucea noastră de purtat şi trebuie să o purtăm fără cârtire, ştiind că este mântuitoare. Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi. La cercul pastoral au luat parte credincioşii şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate. În finalul întâlnirii, preotul paroh Vesa Ioan a mulţumit tuturor pentru participare. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.