Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit în Duminica dinaintea Crăciunului, a Sfinților Părinți după trup ai Domnului, 22 decembrie 2024, un cuvânt de învățătură în Paraclisul istoric „Sfântul
Cerc pastoral și moment aniversar la o parohie din Protoieria Câmpina
La Parohia „Naşterea Maicii Domnului”‑Brebu II, județul Prahova, s‑au desfășurat joi, 10 noiembrie 2022, lucrările Cercului pastoral nr. 4 al Protoieriei Câmpina. În cadrul întâlnirii, părintele Petre‑Octavian Popa, preot coslujitor al Parohiei Teşila I, a susținut referatul cu tema „Învăţătura despre Sfânta Treime descoperită prin rugăciune la Sfântul Simeon Noul Teolog”, iar la final au avut loc discuții pe teme administrative.
Lucrările Cercului pastoral nr. 4, coordonat de părintele Marian Ştefan, au fost precedate de săvârșirea, în biserica parohială, a Tainei Sfântului Maslu de un sobor de cinsprezece preoţi condus de părintele Mihai Albu, preotul paroh al bisericii-gazdă. Părintele Mircea‑George Teleanu, preot paroh al Parohiei Teşila I, a ţinut un cuvânt de învăţătură despre importanţa timpului prezent în viaţa creştinului şi pericolul amânării pocăinţei.
La slujbă au fost prezenţi şi elevii claselor I și a III‑a de la Şcoala „Matei Basarab” din comuna Brebu dimpreună cu profesorul de religie, Florin Zărnescu, fiecare copil primind câte un ghiozdan cu rechizite din partea părintelui paroh Mihai Albu şi a Consiliului parohial.
Evenimentul a fost încununat cu marcarea împlinirii a 30 de ani în preoţie a părintelui Mihai Albu, care a fost felicitat de enoriaşi şi de preoţii slujitori.
În continuare, la agapa frăţească, părintele Petre‑Octavian Popa a prezentat un referat care a fost urmat de discuții și dezbateri pe teme administrative şi liturgice.
„Cu bucurie am găzduit astăzi lucrările Cercului pastoral nr. 4 al Protoieriei Câmpina, fiind săvârşit Sfântul Maslu de un sobor numeros de preoţi, atât preoţi în funcţie, cât şi câţiva preoţi pensionari, care s‑au bucurat foarte mult că au fost invitați. Astfel de întâlniri sunt de un real folos duhovnicesc, dar şi administrativ, deoarece credincioşii au parte de slujbe cu mai mulţi preoţi, iar noi preoţii învăţăm unii de la alţii şi ne împărtășim unii altora experienţe din pastoraţia de zi cu zi”, ne‑a declarat părintele Mihai Albu.