Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Ceremonii religioase la Ziua Drapelului Naţional
La Tulcea a fost sărbătorită şi în acest an, la 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional al României. Cu acest prilej a fost organizată în Piaţa Civică o ceremonie la care au luat parte autorităţile din judeţul Tulcea. Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat cu această ocazie o slujbă de binecuvântare a drapelului înainte de înălţarea lui pe catarg.
De asemenea, în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale, un sobor de preoţi din Administraţia eparhială a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului Naţional al României.
În cuvântul rostit cu acest prilej, pr. consilier Lucian Petroaia a arătat că "ar fi trei motive pentru care Biserica, deodată cu statul român şi întregul popor, vibrează la cote maxime cu prilejul sărbătorii naţionale a Drapelului României: mai întâi, faptul că drapelul nostru este o sinteză a întregii noastre istorii. În al doilea rând, pentru că prin el se oferă un simbol întregului nostru popor, după cum în rugăciunea de sfinţire se vorbeşte despre azurul credinţei, belşugul milostivirii lui Dumnezeu şi despre jertfele înaintaşilor noştri. Drapelul este, aşadar, un întreit simbol care ne aminteşte despre trecutul, prezentul şi viitorul nostru. Un al treilea motiv ar fi faptul că prin drapel se oferă viitorimii un reper, o ţintă pentru a merge pe linia înaintaşilor noştri". De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul naţional a fost purtat de către militari, în procesiune, către Prefectura Municipiului Galaţi. Aici a avut loc ceremonia de arborare, prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României, dar şi al Uniunii Europene, după care Drapelul naţional a fost înălţat pe catarg. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.