În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
„Chipuri eterne“
Atelierul de icoane "Chipuri eterne", din cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi-a reînceput zilele acestea activitatea după un amplu proces de renovare şi dotare cu logistica necesară.
Atelierul de icoane "Chipuri eterne" este situat pe str. Intrarea Miron Cristea, nr. 9, sector 4 şi funcţionează în cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor. În acest atelier lucrează doi specialişti maiştri iconari pentru a asigura necesarul de icoane care se vând în cadrul celor şapte magazine bisericeşti din Arhiepiscopia Bucureştilor şi prin pangarele parohiilor sau ale mănăstirilor. "Prin acest atelier, Arhiepiscopia Bucureştilor produce icoane care respectă întru totul iconografia Bisericii Ortodoxe. Acestea pot fi achiziţionate direct din cele şapte magazine de obiecte bisericeşti ale arhiepiscopiei sau pe bază de comandă, tot prin intermediul celor şapte locaţii. Cei care doresc pot face comenzi de icoane cu chipul sfântului dorit. De exemplu, dacă cineva doreşte să facă un cadou cuiva, o icoană cu chipul Sfântului Alexandru, noi putem realiza în cadrul acestui atelier, într-un termen scurt, o icoană cu chipul acestui sfânt, iar icoana se poate ridica de la magazinul unde a fost făcută comanda", ne-a declarat ierodiaconul Ioachim Bejenariu, inspector în cadrul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor. În cadrul Atelierului de icoane "Chipuri eterne" se produc şi rame pentru textul Sfintei Proscomidii sau pentru alte texte liturgice, precum şi rame pentru tabloul ierarhului dintr-o anumită eparhie, care se aşază în scaunul arhieresc din fiecare biserică, după modelul de ramă aprobat de Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Atelierul "Chipuri eterne" a fost înfiinţat în anul 1997, din iniţiativa vrednicului de pomenire patriarhul Teoctist şi a fost modernizat luna aceasta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.