În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Cincizeci de ani de legislație ortodoxă în Austria
Conferința Episcopilor Ortodocși din Austria a organizat marți, 27 februarie, un simpozion dedicat împlinirii a 50 de ani de la promulgarea Legii nr. 229 din 23 iunie 1967 de către Parlamentul austriac, care recunoștea drepturile și obligațiile Bisericii Ortodoxe din Austria, devenită cunoscută sub numele de „legea ortodoxă” (Orthodoxengesetz).
Evenimentul central a avut loc în Catedrala ortodoxă greacă „Sfânta Treime” din Fleischmarkt și s-a bucurat de prezența Sanctității Sale Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă și Patriarh Ecumenic, a Preafericitului Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei și al Întregii Africi, a Cardinalului Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru promovarea unității creștinilor, președintele Parlamentului Austriei, ierarhi ortodocși și romano-catolici, după cum ne-a informat părintele Emanuel Nuțu, preot slujitor la Parohia ortodoxă română din Viena. „Se împlinesc 50 de ani de legislație ortodoxă în cadrul statului austriac, iar acest an-jubileu a fost marcat printr-un simpozion la care au participat oaspeți de seamă din cadrul Bisericii Ortodoxe, Bisericii Romano-Catolice, Evanghelice, dar și reprezentanți înalți ai statului austriac. Evenimentul a început prin oficierea unei slujbe în Biserica Greacă «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe» din Viena, odinioară loc de rugăciune pentru toți ortodocșii din capitala Imperiului Austro-Ungar. Apoi ne-am mutat în Catedrala Ortodoxă «Sfânta Treime» din Fleischmarkt, unde au avut loc o serie de comunicări. Papa Francisc a transmis un mesaj și un cec de 100.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru construcția primei mănăstiri ortodoxe din Austria. Toate acestea au scos în evidență importanța deosebită a Legii nr. 229/1967 referitoare la drepturile și obligațiile Bisericii Ortodoxe din Austria, devenită cunoscută sub numele de «legea ortodoxă». Aceasta a reprezentat o mare realizare a celei de-a doua republici, pentru că a oferit Bisericii Ortodoxe un cadru legislativ de funcționare atât din punct de vedere religios și social, cât și în sensul raportului oficial cu instituțiile de stat”, a mai spus părintele Emanuel Nuțu.