Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au fost primiți miercuri, 20 noiembrie, la Centrul eparhial de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și
Cinstirea Sfintei Parascheva la un schit arădean
Multe biserici din Arhiepiscopia Aradului o au ca sfântă ocrotitoare pe Cuvioasa Parascheva de la Iași. Este și cazul Schitului Bodrogu Vechi din județul Arad, care și-a sărbătorit luni, 14 octombrie, hramul. În mijlocul obștii monahale și al pelerinilor s-a aflat, cu acest prilej, Arhiepiscopul Aradului.
Încă de la primele ore ale dimineții, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a fost întâmpinat de maica stareță Teodora Opriș și de un sobor de preoți. Ierarhul arădean a săvârșit apoi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de slujitorii prezenți, printre care s-au numărat protosinghelul Grigore Timiș, starețul Mănăstirii Hodoș-Bodrog; protosinghelul lect. dr. Nicolae Tang, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad; părintele Bogdan Gheorghe Noghiu, inspector eparhial, și alți clerici. La momentul rânduit din Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon pe teologul Cosmin-Robert Blaga, pe seama Parohiei Joia Mare din Protopopiatul Sebiș. Biserica la care va sluji acesta o are ca ocrotitoare tot pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.
În cadrul slujbei, chiriarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat viața și virtuțile Sfintei Cuvioase Parascheva, amintind, totodată, contextul vremii sale și aspecte înrudite privind istoria Țărilor Române, a țărilor balcanice și a Țării Sfinte. Ierarhul a vorbit și despre sprijinul acordat de domnitorul Moldovei Patriarhiei Ecumenice, drept care pământul românesc a fost răsplătit cu prezența cinstitelor sale moaște.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele protosinghel Nicolae Tang i-a mulțumit chiriarhului pentru slujire și binecuvântare, amintind totodată că se împlinesc în această zi 10 ani de la târnosirea bisericii Schitului Bodrogu Vechi, lăcaș aflat sub ocrotirea și administrarea Mănăstirii Hodoș-Bodrog, cea mai veche mănăstire cu viață monahală neîntreruptă din România, informează site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.