Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă și‑a cinstit marți, 7 ianuarie, ocrotitorul spiritual. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit
Clinică oncologică pediatrică la Galaţi
În zilele de 19 şi 20 iulie 2016, la Galaţi s-a derulat o nouă etapă de implementare a Proiectului „GALAŢI 2020”. Iniţiativă bisericească a Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, la care s-a alăturat Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, proiectul se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în baza unui parteneriat româno-german în care sunt implicaţi experţi germani şi membri ai celor mai reprezentative instituţii locale gălăţene.
În cadrul mai multor sesiuni de dezbateri, echipa de specialişti germani condusă de IPS Mitropolit Serafim a conlucrat cu echipa de specialişti români coordonată de IPS Arhiepiscop Casian, în vederea perfectării documentaţiei necesare de proiectare a acestei instituţii vitale pentru prevenţia, diagnosticarea şi tratarea copiilor bolnavi de cancer.
Analiza în detaliu a primelor faze ale proiectului a început în ziua de 19 iulie, la Spitalul de Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi. Aici, delegaţia germană s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Galaţi, ai Universităţii „Dunărea de Jos” şi ai spitalului-gazdă, instituţii care susţin acest proiect şi sunt implicate în demararea lui. În acest context, experţii germani au prezentat conceptul de proiect, căruia specialiştii români i-au adus îmbunătăţiri.
În etapa a II-a s-a discutat, punctual, fiecare aspect privitor la urgentarea fazelor de întocmire a documentaţiei tehnice, medicale şi financiare, pentru susţinerea proiectului.
În etapa a III-a s-au configurat obiectivele intermediare care vor trebui atinse şi s-au precizat aspecte importante privind responsabilii, atribuţiile acestora şi termenele ce trebuie respectate în parcurgerea proiectului.
În cadrul sesiunilor de lucru, ambele echipe au dovedit spirit realist de cooperare şi voinţă de realizare a acestui proiect.
Iniţiativa demonstrează că reprezentanţii Bisericii, în conlucrare cu autorităţile competente şi cu specialişti în domeniu, înţeleg că nici un efort nu este prea mare pentru a susţine viitorul şi se implică în cea mai utilă investiţie - sănătatea copiilor, prin cooperare încercând şi identificarea resurselor spirituale, materiale şi financiare pentru realizarea acestui obiectiv medical-social-uman. (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos)