Parohia „Schimbarea la Faţă“ din Cluj-Napoca împreună cu pr. prof. dr. Stelian Tofană, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Boylai“ din Cluj-Napoca, organizează programul „Să citim şi să învăţăm împreună Sfânta Scriptură“, adresat credincioşilor.
Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a participat la prima întâlnire din cadrul unui program dedicat lecturii din Sfânta Scriptură, la Biserica „Schimbarea la Faţă“ din Cluj-Napoca. Programul este iniţiat şi organizat de parohia clujeană împreună cu pr. prof. dr. Stelian Tofană, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Boylai“ din Cluj-Napoca şi se adresează atât credincioşilor din parohie, precum şi tuturor clujenilor. Scopul proiectului este acela de a le oferi credincioşilor o mai bună cunoaştere şi înţelegere a Sfântei Scripturi.
Prima întâlnire a avut loc în spaţiul amenajat la demisolul bisericii de pe Bulevardul Eroilor, în prezenţa IPS Mitropolit Andrei şi a numeroşi credincioşi. IPS Mitropolit Andrei a arătat că „intenţia acestui proiect este să ne ajute să înţelegem bine Evanghelia Domnului Iisus Hristos, să citim şi să învăţăm împreună Biblia. Felicităm Parohia Schimbarea la Faţă, care este în inima oraşului, pentru acest proiect şi pentru parteneriatul pe care îl face cu părintele profesor Stelian Tofană, care este un priceput şi un îndrăgostit de cuvântul lui Dumnezeu, de toată Scriptura şi, îndeosebi, de Noul Testament“.
Parohul Titus Moldovan a salutat prezenţa credincioşilor aflaţi la biserică la prima întâlnire din cadrul proiectului care are loc în preajma sărbătorii de Rusalii: „Suntem la început de drum, în acest moment al anului bisericesc, când odinioară se punea începutul bisericii creştine“ a spus pr. Titus Moldovan, care a adăugat că la biserică sunt aşteptaţi cât mai mulţi credincioşi.
Cuvântul lui Dumnezeu, roditor
Părintele profesor Stelian Tofană, cel care a susţinut prima prelegere din cadrul proigramului „Să citim şi să învăţăm împreună Sfânta Scriptura“ a arătat faptul că participanţii au posibilitatea nu doar să asculte, ci să pună şi întrebări. „Creştinii au nevoie de răspunsuri şi trebuie să recunoaştem că în spaţiul ortodox Biblia este mai puţin citită. Trebuie să aducem Biblia la locul ei, trebuie să îi familiarizăm pe oameni cu Biblia pentru că ea cuprinde Cuvântul lui Dumnezeu care dă viaţă. Biblia nu este o carte, este Cuvântul lui Dumnezeu care este nedespărţit de izvorul vieţii, şi anume Iisus Hristos“, a spus pr. prof. dr. Stelian Tofană.
Drd. Olimpiu Benea, din parohia clujeană, a arătat că această activitate este aşteptată de credincioşi de mai mulţi ani. „Este un program care va aduce Sfânta Scripură în viaţa credincioşilor, iar noi nădăjduim că va avea un impact deosebit, în primul rând pentru că este o raportare la Cuvântul lui Dumnezeu. Întotdeauna când omul se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, atunci Cuvântul lui Dumnezeu rodeşte în viaţa omului“, a spus Olimpiu Benea.