Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
Colocviile de la Nicula, la a treia ediţie
La Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Nicula, judeţul Cluj, au avut loc manifestări culturale prilejuite de cea de a treia ediţie a "Colocviilor de la Nicula" la care au participat oameni de litere şi personalităţi din viaţa academică clujeană, oaspeţi din ţară, precum şi simpli credincioşi.
Evenimentele au debutat cu Sfânta Liturghie, apoi a fost oficiată o slujbă de pomenire, de către Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în memoria personalităţilor culturale Ion Apostol Popescu, Vasile Avram, Ioan Alexandru şi vrednicul de amintire mitropolit Bartolomeu Anania. Rugăciuni s-au rostit în cimitirul mănăstirii unde îşi dorm somnul de veci Ion Apostol Popescu, Vasile Avram şi Ioan Alexandru. Lucrările au avut loc la Centrul de studii patristice "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare", acestea fiind precedate de imnele interpretate de grupul vocal "Duhul Transilvaniei" al Parohiei "Sfântul Ioan Botezătorul" din Gherla. Au luat cuvântul IPS Andrei, Ilie Sandru, Augustin Cosmuţa, Ioan Lazăr, Luminiţa Cornea, Felicia Avram şi alţii, fiind evocată opera unor personalităţi culturale. Colocviile de la Nicula au fost organizate de mănăstire în parteneriat cu Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român ASTRA, Despărţământul Ioan Alexandru.