În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Comemorarea Episcopului Irineu Crăciunaș în localitatea natală
Episcopul cel bun, Preasfințitul Irineu Crăciunaș, a fost comemorat duminică, 8 octombrie 2023, în satul natal, Sadova, cu prilejul împlinirii a jumătate de veac de la trecerea sa la cele veșnice. Trei ierarhi ai Bisericii noastre au înălțat rugăciuni pentru cel care a fost vrednic arhiereu al Bisericii lui Hristos. Preasfințitul Părinte Irineu Suceveanul a fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor între anii 1969-1973, fiind și fiu duhovnicesc al viitorului Patriarh Iustin Moisescu.
În Duminica a XX‑a după Rusalii, în sunet de clopot, în fața Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Sadova au fost întâmpinați cu pâine și sare, dar și cu flori, de către tineri de toate vârstele, îmbrăcați în frumosul costum național specific acestor meleaguri, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
După închinarea în sfântul lăcaș, cei trei ierarhi au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la un Altar special amenajat în imediata apropiere a bisericii.
Gazdele acestui eveniment deosebit de important pentru întreaga comunitate au fost pr. Iustinian Irineu Horga, paroh al Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Sadova, și pr. Ionuț Ionescu, unul dintre inițiatorii acestui eveniment, căsătorit cu nepoata surorii Preasfințitului Irineu Crăciunaș.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, care a amintit și câteva dintre trăsăturile personalității celui comemorat.
A urmat cuvântul arhim. Dosoftei Dijmărescu, în cadrul căruia au fost prezentate cele patru volume omagiale închinate Episcopului Irineu Crăciunaş.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a vorbit despre cele patru lucrări „buchete” dedicate ierarhului și scriitorului omagiat, Înaltpreasfinția Sa fiind și cel care a semnat cuvântul-înainte al celui dintâi volum despre „Bunul Irineu”, așa cum îl numea Mitropolitul Iustin Moisescu.
Chiriarhul locului a oferit apoi distincții de vrednicie binefăcătorilor și susținătorilor lucrării Bisericii.
În încheiere, pr. paroh Iustinian Irineu a adus mulțumire ierarhilor, în numele Consiliului parohial și al credincioșilor din Parohia „Sfântul Gheorghe” Sadova, pentru binecuvântare și pentru faptul că au ales să fie prezenți la slujba Sfintei Liturghii, dar și la slujba de pomenire la cei 50 de ani pentru arhiereul iubit, Irineu Crăciunaș, Episcop‑vicar al Mitropoliei Moldovei și Sucevei.